Aici sus, lemn elastic pentru cadru de fierastrau nu se gaseste (alun, corn). Asa ca traversam si coboram pe stanga pana la jos la parau.
O gura de apa si un biscuite, o taiatura si doua despicaturi si fierastraul e gata. Acum putem taia si mare si repede si drept.
Stiu io un nuc cazut din 2009. Dar fi atent, ca nu-i sta trunchiul pe pamant sa putrezeasca ci se sprijina in ramuri.
In vreme ce scobeste cu dalta , ce mai sare si-n baza degetului ce tine lemnul, imi aduc aminte ca si eu am patit asa in valea Cernei.
Asteptam sa vina microbuzu cu oamenii (ca aveam de lucru acolo) vreme in care scobeam si cana. Pac, in graba si-n forta se infige si-n palma. Sangele incepe sa ploua si nu-mi venea sa ma opresc, ca stiam ca n-am multa vreme. Eii, nasoala treaba ca daca nu ma opresc umplu toata cana de roseata.
In fine dupa ce sug si scuip, fac ce fac si reusesc sa pun si ceva leucoplast, continui multumit. Insa am invatat ceva. De atunci anii au trecut si am prins miscarea cu daltile.
Cutite , dalti, topoare si fierastraie, toate fac treaba mai bine si mai sigur dupa ce inveti sa le folosesti. Asa ca idee este foarte important sa adaptezi viteza si forta aplicata la scule, pozitie si esenta. Nu lucra niciodata in forta si nici prea repede.
Mai bine iei cate putin o data si ramai odihnit si netaiat, in plus nu risti nici sa compromiti materialul (cand si daca iti scapa).
O mica ureche ii las, prin care o sa treaca snuru din piele cu care o agat cand nu mananc din el. Am zis mica, asa ca ce vezi acuma urmeaza sa treaca prin cutit.
O inceput sa adune vatu norii si bubuieli prevesteau ploaia ce avea sa vina. Primii stropi ne anunta ca-i timpu sa ne retragem undeva la loc ferit.Parca am fi in jungla, ploua zilnic 1-2 ore.
Au ca fain miroase floarea de salcam.
Aici, daca tot stam si asteptam sa treaca potopu, scot cutitu si-i dau bataie.