Acu ca da soarele, ma intorc cu ideea asta si cu motivatie pentru tine.
Am tras toata iarna si nu m-am fortat, pentru ca zapada mare a fost doar cateva zile si inafara de ea cateva zile ploioase. Cum prindeam cate-o portita dadeam fuga pe deal sa trag.
Acu am zis sa revin un pic la tehnica, ca e mai usor sa mergi la tras daca ai la ce te raporta, decat sa te prinzi singur incet incep cam cum se tine si cum se azvarle.
In prima faza potrivesc piatra in cos
Apoi incep sa rotesc usor si progresiv. Miscarea este doar din incheietura. Rotirea o poti face ori in lateralul tau ori deasupra capului.
Si aici depinde ce tip tinta vizezi. Spre exemplu daca e vorba de o tinta asezata pe verticala, stalp, copac, etc, atunci e mai usor (teoretic) sa o rotesti in lateralul tau si de acolo sa dai drumu pietrei.
Insa daca ai o tinta dispusa pe orizontala , stii tu, sa stea ca bariera la calea ferata, atunci (din nou teoretic doar) este mai simplu sa o azvarli dintr-o rotire deasupra capului (plan orizontal).
Insa daca tintele sunt mai mici (si cam asa is toate in realitate) , cel mai bine este sa dezvolti o tehnica si pe aia sa mergi pana ce capeti un pic de preczie. In timp o sa le azvarlii din toate pozitiile ( in timp = cativa ani de practica =)) ).
Cand socot ca-i momentul potrivit (sa zic asa dupa cateva rotiri cand apuc sa si focalizez ) Aici are loc si o rotire din trunchi, iar miscarea de pivotare se face avand ca punct de sprijin piciorul din fata (daca vrei , poti spune ca are loc si un transfer al centrului de greutate de pe piciorul din spate pe cel din fata).
Si piatra a plecat drept spre tinta ( ... spre am spus, doar uneori in :)) ).
Cand tragi la distanta mai mare vei avea nevoie de mai multa forta, iar atunci rotirea , azvarlirea cat si rasucirea din corp vor fi mai ample.Pentru diversitate (mai exact ca sa vezi ca nu doar io trag , ti l-am pus si pe Vlad.
Multam de poze batrane . Aa, multam si lu Ciuru ;) .
Si poate ne vedem mai multi la vreo tragere primavara asta.
Daca cumva ai intrat mai recent paici si nu stii care-i treaba cu prastia, iti recomand sa te uiti si peste asta si astalalta.
In rest hai pafara si scoate-i si pe aia mici ai tai (la care e cazu) .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu