luni, 2 iulie 2018

cu caiacele pe Bega

Lasand la o parte orice idee preconceputa, e musai sa incerci si tu daca stai prin zona.
Perioada asta este cu adevarat potrivita pentru plimbarile cu caiacul.
Sunt mai bine 3 luni in care iesim saptamanal, 1-2 ori, fie pe ape line, fie lacuri de munte ori rauri usoare si am auzit destule legate de vreme, de ape si mai stiu eu ce.
Insa nu pot spune ca a existat macar o singura tura pe care sa trebuiasca sa o amanam din vreun motiv.
Temperatura e numai buna, iar apa e suficient de adanca. In toate imaginile din postare discutam de un anumit sector al raului Bega care deja are un trecut in ce privesc turele de agrement si pescuit.
Deoarece raul este lin, iar caiacele sunt suficient de late si de stabile, putem spune fara retineri ca acest gen de relaxare activa este potrivit atat pentru adulti cat si pentru copilul insotit de un adult.
Deci e ok de la 7-8 ani in sus si pana la varsta la care un om poate sa stea in caiac si sa vasleasca sau chiar sa asiste, daca se gaseste cineva sa vasleasca ca pentru doi. ;)
Din primavara si pana toamna tarziu ne putem misca pe zona asta, jongland un pic cu orele de plecare.
Fie ca vei iesi cu noi, cu prietenii nostri care te scot cu caiacele de 1 persoana sau iti vei lua un caiac si vei iesi singur ori cu familia, e important sa cunosti ca ai langa tine o resursa veritabila ce merita explorata.
Mereu am cautat sa transmitem mai departe ceea ce am primit; asa ca, de vreun an si ceva incoace, am prins drag de plimarile cu caiacul si cand am ocazia vorbesc despre asta.
Practic, unul din multiplele avantaje de a trai in climat temperat este faptul ca poti desfasura o mare varietate de activitati in natura.
Ori ca iesi sa inveti cum sa vaslesti si sa-ti exersezi un pic musculatura, ca iesi pentru a-ti deconecta mintea de la stresul acumulat sau pentru a admira natura si a impartasi momentul cu cineva drag, oricum motive sa o faci se gasesc.
O calatorie de genul asta poate sa iti deschida poarta catre altele mai lungi.
Vaslim, povestim, ne oprim, facem poze, ne regrupam, apoi vaslim mai departe.
Nu sunt atat de multe insecte pe cat ai crede, soarele nu e asa de arzator pe vale, iar apa care te va stropi un pic, nu iti va face niciun rau.
Pana merem iarasi la munte, va invitam si va incurajam sa iesiti si pe ape.
 Sanatate buna si sa aveti parte numai de bucurii :).