luni, 5 octombrie 2020

Cos de spate, saci si mai ales cadru

Tot din marele taram al bushcraftului fac parte si sacii de spate. 
Am pregatit pentru prezentare 4 din cele mai raspandite modele. De la stanga la dreapta cum te uiti la poza, e cadrul triunghiular, cel mai simplu si rapid de realizat. E gata incarcat si pregatit de plecare.
Apoi cosul de spate, ultimul din dreapta imaginii, l-am facut integral cu materiale naturale gasite la fata locului, inclusiv toate legatorile. Are si capac si este excelent pentru cules ciuperci si fruncte.
Apoi e modelul asta, pe care l-am regasit atat pe continentul american cat si in Europa. 
Toate aceste modele pot fi realizate exclusiv cu materile din natura si doar cu ajutorul unui cutit. 
Acest cadru construit corect, iti ofera un suport excelent pentru transportul greutatilor (lemne, pietre, carne, butoaie, etc. 
Confortul la transport se poate imbunatati prin adaugarea ulerioara a unor accesorii.
Toate modelele au fost testate si fac treaba buna.
Inclusiv prinderea echipamentului am facut-o cu scoarta de copac sau sfoara rasucita din fibre vegetale recoltate la fata locului. 
Important de mentionat este ca lemnul trebuie sa fie complet uscat, altfel dupa cateva zile toate legaturile se vor largi, pentru ca lemnul pierzand apa isi va micsora dimensiunile.

La tabara o sa invatati detaliile care fac posibila confectionarea unui cadru reusit, capabil sa va transporte multa vreme greutatile, fara nevoia de noi si noi reparatii.

Sanatate buna si ne vedem la padure.

Niciun comentariu: