luni, 16 decembrie 2013

pauza de o/un cafea/ceai

O kuksa mica din lemn de frasin isi face aparitia. In lumina serii pe cerul partial noros, in racoarea de sub zero, ies sa o plasez un pic in cadrul natural, pentru ca imaginea sa fie cat mai placuta.
Mica si comoda, si chiar sidefata (desi din poza nu distingem) e canuta ce nu trece neobservata.
2 - Pledoarie pentru creatie
Te plimbi prin padurea care s-a format pur intamplator in sute de milioane de ani, prin miliarde de incercari nereusite, ... si ce crezi ca gasesti ?! Zeci de kuksa in diferite stadii de formare. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti alegi una care-ti place si sa o iei acasa.Tot aici vei vedea si diferite specii de arbori hibrizi, dar si pseudo-specii provenite din esecuri ale naturii in incercarea de a gasi combinatia optima.
In padurile astea alearga si animale cu un singur deget si trei ochi,doua spline nedezvoltate si fara intestine, miscandu-se defectuos si aparand in tot felul de forme hidoase. Rar intalnesti specii reusite pentru ca statistica arata ca incercarile sunt nenumarate acolo unde nu exista gandire, iar reusita tinde catre 0, iar daca totusi se "intampla" sa existe, n-ai sa o poti descoperi ca ar fi ingropata undeva sub maldaru de nereusite.
Inchei paranteza si subliniez - bagati-va mintile-n cap, nu va mintiti singuri si nu-i mintiti nici pe ceilalti.  Fara ordine nu exista culoare, forma, consistenta, gand, etc
  Mai sincer e sa spun nu stiu sau mai corect- nu vreau sa stiu. Desi recomandabil e dupa ce spun nu stiu, sa zic - dar vreau sa aflu.
Dar nu vreau sa pleci cu impresia gresita si fara kuksa. Adevarul este ca eu am cioplit-o si ca atata vreme cat nimeni nu o uita, o pierde sau o lasa in padure, cu nici un chip nu vei gasi vreuna pe acolo.
Cum beau din kuksa mica daca e mica ? Exact cum beau si din cea mare. Singura diferenta notabila sta in cantitatea pe care o poate tine dupa o singura umplere. Mai vrei , o mai umplii. E mica si simpatica si incape peste tot.
Daca ti-a placut asta sau poate vrei alta, gasesti aici in lista si-ti poti alege, apoi imi zici intr-un mail si-ti trimit toate detaliile.

Niciun comentariu: