vineri, 2 iunie 2017

relaxare pe ape line

Ne-am pornit in patru sa ne dam in barci. Soarele a prins putere, iar asta se va vedea la finalul zilei pe toate partile descoperite ale corpului ... unora dintre noi.
Am trecut granita si ne-am aventurat in micuta delta a vecinilor nostrii. Broasetele sunt in forma si nuferii infloriti.
Le-am umflat si le-am lansat la apa. Fara sa apuc a studia nimic legat de locul asta, pot zice din ceea ce vad, ca omul si-a adus masiv contributia, daca nu la aparitia ei, dar sigur la diversificare si aranjare.
Insule populate cu plopi si salcii plantate, tufe la baza si multe specii de pasari, serpi, soparle, rozatoare, broaste cat cuprinde si binenteles multi pesti.
De pe canale largi patrundem la ape inguste si pline de nuferi si tot soiul de vegetatie care incetineste simtitor vaslitul.
Chiar daca sunt multe cu cioc lungi si picioare subtiri, totusi lebedele par sa domneasca.
Am auzit ca primavara dupa ploi multe apa e crescuta si padurile sunt inundate. Vara va fi destul de secat si caldura probabil ca-i prea mare pentru a sta pe balta in miezul zilei.
Nuferii albi si galbeni sunt din abundenta. Planul este sa revenim si sa aprofundam. Speram sa alocam mai multe zile si sa coboram pana la Dunare.
Pana atunci insa, vom continua cu turele de aventura deja programate.
Sanatate buna si sa ne vedem afara.

Niciun comentariu: