duminică, 25 martie 2012

canuta

Din lemn de cires am facut-o . Cu maneru lung si snur din piele, cana asta are forma diferita fata de "tiparele clasice".
Sta bine in buzunarul rucsacului, la centura sau pe rucsac.
Alte treburi daca le-as zice simt ca as repeta ce am zis si data trecuta.
Dimensiuni si greutate, capacitate si alte detalii, de regula ti le zic cand mi le ceri, ca nu umplu postarea cu date tehnice.

3 comentarii:

Anonim spunea...

asa ceva ar arata bine la mine la curea dar din lemn de maslin.... Foarte frumos

Anonim spunea...

Apropo la seva aceea. In ultimi ani, nu multi, am devenit preocupat de cresterea nivelului de cunostinte. Mi se pare un lucru bun sa-mi cresc nivelul de cunostinte in loc sa am alte apucaturi. Printre astea ma preocupa si cunostintele despre mediu si felul in care-l pot folosi, frumos si util, fara sa-l abuzez. Invatasem cate ceva despre plante dar chestia cu seva am vazut-o aici pentru prima data. Asa ca am asteptat sa vina primavara si pe la sfarsitul lui februarie m-am dus in padure sa vad cum s-ar face, am noroc ca nu-i departe. Pentru ca nu stiam cat de adanci se fac gaurile, am taiat cate o ramura, la doi carpeni, ca sa fiu sigur. Nu erau ramuri groase, asa cam de 2 cm diametru, la coroana lor nici nu se simte. Dar nu a curs nimic, nu a curs nici in duminica urmatoare, si nici in urmatoarea. Deja imi luasem gandul, dar cum trec cam in fiecare weekend pe acolo, mi-am aruncat privirea cam la intamplare si vad un copac putin ud intr-o parte. Era chiar unul dintre cei pe care experimentasem eu. Asa ca am recoltat si eu vreo 50 mililitri. Sincer, mi-a fost frica sa o beau toata asa ca am luat in prima zi o lingurita, a doua zi am prins curaj, am luat cam doua linguri. Mai ramasese ceva dar a trei zi isi schimbase nuanta si am aruncat-o. Data viitoare am sa folosesc gauri in tulpina, e mai bine decat sa-i tai crengi. Am mai invatat ceva, mersi.

Micul Mester spunea...

(anonim)
N-are de ce sa-ti fie frica. Seva de carpen ii buna.
Treaba-i ca nu o poti pastra mai multe zile (decat la rece si nici acolo nu mult). E normal ca avand "zahar" in ea sa fermenteze. Ea devine tulbure si isi schimba gustul.
Seva se consuma proaspata sau se face sirop din ea.