Si ca sa revin la o treaba din "vechime" - da, taie painea a mare fara sa fie nevoie sa o rotesti. Apai daca ai o paine si mai mare , atunci iti dau parangu :)) . Oricum, nu prea ii gluma ca la ei painea e mult mai mare ca in partile noastre. De fapt ceea ce noi numim paine ei zic ca-s chifle, iar painea in toata puterea cuvantului multi care n-au mers in partile alea nici n-au vazut.
Pana una alta, mentionez ca lama e diferita de cea clasica. E mai agresiva, adica varful e mai ascutit , iar unghiul e mai deschis, deci mai robust. Nu sunt modificari foarte mari, dar cred io ca sunt spre bine. Asta nu inseamna ca am ceva de obiectat in privinta celeilalte. Ambele se comporta exemplar.
Manerul din lemn de frasin incheiat cu corn de cerb este comod si solid.
Grosimea lamei e la fel (3 mm). In rest obisnuiesc sa intorc cutitul sa poti vedea manerul si in "dunga".Teaca neagra din piele e pe masura lui si il tine fix. In cazul cutitelor mari scandinave, care au lama mai lata decat manerul, tre sa stim ca este o anume tehnica de scoatere a cutitului din teaca. In filmare am cuprins si aspectul asta.
Bun, in lista il gasesti si daca te atrage ideea, scrie-mi o scrisoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu