miercuri, 30 mai 2018

prin paduri

Am pornit sa vedem cum se misca lucrurile si fiintele prin codru. Vrem sa culegem ciuperci si flori de soc. Intram pe o vale, apoi urcam pe un picior de deal. Tinem cand o curba de nivel cand alta.
Intram prin boscheti si gasim tot felul de ciuperci.

O alta sursa de hrana deloc neglijabila sunt melcii. Noi nu avem trebuinta de ei acum, asa ca doar ii privim si incercam sa strivim cat mai putini. Ne aflam in sezonul lor de imperechere.

Fragutele sunt si ele de sezon, dar atentie cand va avantati sa culegeti orice de prin tufisuri. Unii locuitori au arme de temut chiar daca sunt mici.
Spre exemplu vipera. Nu te deranjeaza daca nu o deranjezi.
Intalnirea cu ea nu insemana sa cazi in extrema in care sa traiesti fobia alimentata de prostirea in masa. Nu se umbla cu parazapezi sau jambiere vara prin paduri. Nu e nevoie sa dai cu batu sau sa tropai si nici sa le omori cand le vezi.

Pur si simplu te uiti si tii seama ca poate sa fie acolo intre ierburi si frunze. Vreau doar sa misti constient ca sunt vipere, scorpioni, paianjeni. Nu e nevoie sa ii deranjezi, sa ii muti sau sa te panichezi.

Daca le vezi, ocoleste si meri in drumu tau. Cat despre ciuperci, desi sunt novice, recomand recoltarea lor doar dupa ce ai invatat, ti-a fost confirmat si ai testat. Aduna pentru mancat doar ceea ce deja ai invatat ca e comestibil ... nu ceea ce crezi ca ar fi bun.
Legat de cele despre care nu stii , dar vrei sa aflii, fa-le poze, intra pe paginile celor care stiu si pune intrebarile. O idee si mai inteleapta este sa cauti un curs care sa te invete specii, perioada optima de recoltare, modul corect de preparare.

Pana la urmatoarea iesire va doresc numa bine.

Niciun comentariu: