Suntem aici si avem tot ce ne trebuie.
Ploaia se domoleste si incet incet apare soarele.
Apropierea de locul taberei este de fapt calatoria in care facem cunostinta cu speciile de arbori, arbusti si oaresce plante locale.
Ajungem la locul care ne va fi casa pentru urmatoarele zile. Ne oprim, observam zona, alegem locurile pentru adaposturi, curatam, pregatim stalpii, cuiele, lemnele de foc
si ne amenajam ... frumos :).
Daca adaposturi avem, atunci urmatoarea treaba pe ordinea de zi este focul. Printre activitatile esentiale in taberele de genul aceasta, se numara si aprinderea focului, inclusiv pe vreme umeda. Iar ploaia nici de data asta nu ne scuteste ci ne ofera un cadru autentic pentru exersare.Lumea incepe sa inteleaga principiile de baza si fiecare isi da silinta.
Izvor pe aproape nu avem, iar dupa ploaie apa raului e tulbure, asa ca se cere filtrata. Simpla decantare rezolva problema sedimentelor mari, insa pentru cele mai marunte impuritati, avem nevoie de un filtru gravitational eficient. Asa ca ne facem cateva.
Culegem si primele roade,
timp in care din filtru iasa apa limpede. Insa pentru indepartarea bacteriilor necesita fierbere.Nu ajunge sa ai cutit, ci e nevoie sa inveti cum sa il folosesti.
Nu este eficient sa transporti unelte mari si grele,
de aceea trebuie sa stii cum sa iti confectionezi cozile pentru cele de despicat si cadru pentru fierastraie.
Fiecare taie si despica. Scopul (aparent) este sa-ti confectionezi o bancuta si un fund de lemn.
Pentru a invata sa folosesti uneltele, e musai sa profiti de orice moment si sa gasesti cu cale sa mesteresti ceva. Cu cat esti mai atent, cu cat incerci mai multe esentele de lemn si cauti sa duci la bun sfarsit obiectul la care ai inceput sa lucrezi, cu atat mai repede si mai bine vei invata.
Asa trece o seara, apoi o dimineata si chiar inca o zi intreaga. Tabara e plina de viata si verdeata.
Va urma :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu