joi, 30 ianuarie 2020

tabara de bushcraft - etapa de iarna - a3a parte

A venit ziua in care sa probam ce-am mesterit. Ca si model, am ales un tip de rachete ce pot sa fie reproduse aproape din orice esenta. Spre deosebire de alte modele, acestea ofera mai buna aderenta pe urcari si coborari, sunt mai usoare, consuma mai putin material si se construiesc mai rapid cu mai putine resurse. Insa, secretul sta in degajarile si legatorile corecte si apoi in echilibrarea platformei pentru picioare.
Una e sa obtii echipamentul si accesoriile necesare, 
alta e sa te echipezi corect si alta e sa inveti cum sa-l folosesti eficient.
Legaturile flexibile nu seamana deloc cu cele moderne. Trebuie sa inveti ajustajul optim si apoi trebuie sa inveti cum sa pasesti in teren variat. Nu discutam de 5 minune de impiedicare, ci de ture care pot sa dureze cateva zile, cu cate 8-10 ore de umblat pe zi. Asa ca exact cum achizitionarea pioletului si coltarilor nu-ti asigura buna intrebuintare, tot astfel si deplasarea cu rachetele si betele improvizate trebuie invatata. 
Dupa cel putin o jumatate de ora de umblat poti verifica daca s-a pastrat integritatea rachetelor si legatorile ce le-ai facut sunt bune sau deja ai parti care au inceput sa joace. 
Important e sa intelegi ca-i posibil, apoi ai vazut cum si cat dureaza. De aici inainte va trebui sa exersezi, sa imbunatatesti lucrul cu cutitul, legarea si tehnicile de deplasare.
Pana la tabara de bushcraft etapa de primavara, va recomand sa exersati ceea ce s-a facut in iarna si sa profitati de timp, ca sa mai faceti cate-o iesire la padure si la munte.
Sanatate buna si va multumesc inca o data pentru ocazia pe care am avut-o, de a impartasi impreuna lucruri faine.

Niciun comentariu: