Imi aduc de acasa cateva accesorii, iar pe celelalte le confectionez la fata locului.
Am nevoie de un stut. Asa ca tai un lemnisor si dupa ce il decojesc si il cioplesc sa fie conic (pentru a se impana in gaura pe care o voi face in arbore), ii scot afara maduva din mijloc, cu ajutorul unui cui sau bat de esenta tare.
Fac proba la arbore, impungandu-l cu varful, dar nu prea adanc. Astept si daca incepe sa picure, asta e.
Gauresc cu burghiul de mana, si iarasi, nu prea adanc ca nu e nevoie.
Fixez stutul,
apoi trag pe el furtunul de silicon. Capatul celalalt al furtunului trece prin dopul gaurit. Nu uita sa mai dai cateva gaurele in dop pentru a avea pe unde sa iasa aerul care este impins de seva care umple bidonul.
La un alt arbore pun cana de inox.
Fixez bidonul de maner, cu ajutorul a doua crengi infipte in pamant. Fac asta ca nu cumva sa cada dupa ce se va umple sau sa nu-l rastoarne mai stiu eu ce/cine in trecere.La final, recuperez toate si bat un dop din lemn pe care-l tai la nivel. Arborele il va incastra cum a facut si cu cei din anii trecuti.
A fost buna si seva de anul aceasta. Acum mugurii s-au desfacut deja si frunzulitele vor umple arborii.
Ma bucur ca am prins si momentul asta. Zic ca e unic, pentru ca e doar o scurta perioada in an si e foarte aglomerata pentru noi.
Ideea e sa ramai receptiv si sa nu pierzi momentul pentru a face lucrurile specifice sezonului.
Despre proprietatile curative ale sevei de mesteacan si artar nu voi mai reaminti pentru ca am vorbit de atatea ori, insa daca esti curios, te indemn sa dai o cautare, ca merita.
Sanatate buna si sa ne vedem la padure.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu