Ti-am mai zis io mai demult de cutitu asta. E cutit cu lama mai scurta si lata, dar nu groasa. Are o lama suedeza din otel carbon cu lungimea de vreo 8 cm. Asta-i bun la ture de-o zi, la mesterit afara sau atelier. Taie bine si avand lama scurta dar rezistenta poti lucra atat lucrari de finete (ca ai control mai bun cu lama scurta, decat cu cele medii ) cat si taieri mai in forta.
Manerul e comod si suficient de mare sa-l tii bine. E din lemn de nuc si are si un pic de corn de cerb la capat.El poate fi purtat ca un al 2 lea cutit dar nu numai.
In rest, sa stii ca scoate foarte bine scantei pe amnar.
Asta-i fundu lemn numa bun de luat la excursie. T-am zis ca nu-i bun sa tai cu cutitul pe farfuria de metal sau ceramica. Deci fie ca esti acasa sau la munte, taie pe fundu de lemn sau macar pe un tocator de plastic si apoi pune-ti in farfurie sau oala. Diferenta dintre fundu de lemn de acasa si asta e ca intre lingura de lemn pentru mestecat in oala mare si lingura de lemn cu care mananci.
E mic si foarte usor si dungile ce le vezi pe el nu le simti deloc. Alea au ramas de la procesu de fabricatie (ca-i facut din cutit), dar sa stii ca suprafa e neteda, lucioasa chiar (eh, da nu se vede bine in poza).
In rest, sa stii ca scoate foarte bine scantei pe amnar.
Asta-i fundu lemn numa bun de luat la excursie. T-am zis ca nu-i bun sa tai cu cutitul pe farfuria de metal sau ceramica. Deci fie ca esti acasa sau la munte, taie pe fundu de lemn sau macar pe un tocator de plastic si apoi pune-ti in farfurie sau oala. Diferenta dintre fundu de lemn de acasa si asta e ca intre lingura de lemn pentru mestecat in oala mare si lingura de lemn cu care mananci.
E mic si foarte usor si dungile ce le vezi pe el nu le simti deloc. Alea au ramas de la procesu de fabricatie (ca-i facut din cutit), dar sa stii ca suprafa e neteda, lucioasa chiar (eh, da nu se vede bine in poza).
Asta-i bun sa si mananci de pe el, nu doar sa tai. Legume, mezeluri, branzeturi si chiar painea o tai bine mai ales cand esti in cort. Pentru ca-i asa mic si usor e recomandabil si la turele de iarna in munte.
L-am facut din lemn de fag ca sa-l pot face foarte subtire astfel incat are doar 5 mm grosime, da sa stii ca nu-l poti rupe.
Apoi asta e cutitul ala mic de care iti ziceam (mini puuko). Este un cutit scandinav redus la scara, da-i greau sa observi asta din poze daca nu-i comparat cu altele de dimensiune medie.
Cam cat de mic e ? Pai e mic, dar nu atat de mic incat sa nu faci treaba cu el. Are lungimea lamei de 7,5 cm.
El poate fi un prieten de nedespartit. Il poti purta in geanta, poseta, rucsac, la gat, la curea, in buzunar, unde vrei. Nu tre sa-l mai lasi acasa.
Asta taie mancare, poate sa ciopleasca lemnu, sa faca focul cu amnarul, sa taie tot felul de materiale, sfori, etc.
Este pe cat de usor, pe atat de rezistent.
Pe toate astea le dau si de fapt mai tot ce vezi pe blog.
Daca iti doresti vreuna din ele, scrie-mi pe mail (vezi in dreapta pe pagina ai adresa).
Pana atunci mai am de lucru la ceva linguri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu