joi, 4 martie 2010

lingura, lama si luciul

Pentru maner am zis ca-i potrivit caisul. E ala de s-a uscat acu cativa ani si l-am taiat . Nu-l mai am in curte, acu il am in camera. Tare lemnul si frumoasa fibra are.
Manerul e comod si iti umple palma. Lama este triplulaminata.
Nu-i cutit de cioplit, e de padure, de excursii, dar linistit poti sa faci si cate-o lingura cu el. Are lungimea lamei de 10 cm, latimea maxima de 2,4 cm si grosimea de 2,5 mm.
Lingura este din lemn de meranti.
Finisajul in unele parti este dus la limita.
Are marime medie si este o lingura de nadejde.
Coada lingurii are aspect de rupturi si arata ca si cum ar fi neterminata. Dar e facuta in asa fel incat sa nu te agate, sa nu icomodeze in nici un fel ci din contra, iti vine foarte bine in mana.
E pentru cine are indazneala sa treaca dincolo de tiparele clasice.
Aia mai deschisa la culoare e din creanga de pin.
E usoara si simpla, tot de marime medie.
Ambele au forma ergonomica si fac treaba buna atat la supe, gemuri, zacusca, miere, ... tot ce vrei si poti manaca cu lingura.

Niciun comentariu: