Cu lemn dinasta diferentele sunt evidente. Modele , dungile, nuantele sunt complet diferite de la una la alta. Din mesteacan am cioplit-o. Ca sa vezi cat de cat proportiile, raportat la cutit.
,, Cand cioplesc, nu adaug nimic lemnului ci indepartez ce este neesential astfel incat simpla bucata de lemn sa capete in final forma si utilitate. Dumnezeu a creat, eu doar prelucrez "
8 comentarii:
Cum de e asa vargat mesteacanul asta? Eu am gasit asa numai cele pornite un picut spre putezire.
E o treaba acolo. Conteaza cum alegi lemnul. E asa cum zici, pornit spre putrezire. Dar atentie, lemnul are doua jumatati (raportat la mijlocul lui) : partea sus (care e uscata si putrezeste greu) si partea de jos, cea orientata catre pamant (in care sta apa si putrezeste prima.
Prima, cea de sus, e excelenta daca o alegi in faza potrivita. Din ea poti face si lingura si maner pentru cutit.
Cum ziceam, cel putin un sfert din reusita unei piese sta in alegerea lemnului , api inca un sfert din pregatuirea lui.
Salut sunt Adi si am inceput sa iti citesc blogul ptr. ca un prieten te lauda foarte mult ... mi-a facut cadou si un cutit ... si evident am inceput sa cioplesc, dar as vrea sa te intrb , cu ce lemn recomanzi sa incep ???
Incepe cu esente moi, ca sa-ti intrii in mana. Salcia , plopul, sunt si moi dar si compacte. Spre exemplu coniferele sunt moi, dar sunt pretentioase, pentru ca inelele alea de crestere sunt foarte tari si-ti afecteaza modelul pe acre vrei sa-l scoti.
Multumesc ... Am facut prima mea lingura , din pacate am crapat-o cand faceam scobitura, ghinionul incepatorului ... de cand am primit cutitul asta nu ma pot opri din cioplit , cand am timp liber cand cioplesc ceva , este o foarte bun modalitate de a imi petrece timpul fara sa ma plictisesc. Sarbatori frumoase si un paste fericit !!!
A ... sa nu uit ... ce aparat folosesti pentru fotografiile de pe blog ? Sunt super toate !
Un canon dinala mic, model mai vechi.
Sarbatori fericite si sanatate iti doresc si eu.
Trimiteți un comentariu