vineri, 16 decembrie 2011

O parte din natura in lingura ta

Asta-i lingura de frasin pe care ai vazut-o mai devreme.
No, amu ii gata si asteapta mancarea.
Lingura simetrica de marime medie, bine finisata si se potriveste la fix cu cel ce si-o doreste.
Frasinul, lemn tare dar si frumos este unul din preferatele mele alaturi de nuc si uneori cires.
Treaba cu lingurile din esenta tare e ca se lucreaza in multa vreme comparativ cu cele moi, dar poa sa te tina cat traiesti.
Stiu ca lumea e oarecum impartita in doua mari categorii, restul ramanand in minoritate.
Si anume unii tin cu sfintenie la lucrul lor si nu permit nimanui sa se atinga de el (uneori chiar cu tendinte de egoism), in vreme ce altii n-au treaba si impart tot.
Nu as vrea sa dezamagesc pe nicicare din ei, dar zic ca cei din minoritate (cei ce nu fac parte din cele 2 categorii) sunt mai aproape de a proceda corect . In sensul ca unele lucruri e bine sa le imparti iar altele nu.
Nu-i nimic exagerat in a nu impartii lucruri cum ar fi periuta de dinti, prosop, chiloti, sosete, poate incaltamintea, vesela (personala, - ca mai e si oala in care faci mancarea),apoi nevasta !! :)) , ... cutitul.
Si sunt lucrurile care nu e bine sa le dai imprumut, cele in care iti pui viata : coarda, carabiniere, etc , cat si cele de pe urma carora iti castigi painea, nu exemplific ca is multe categorii, dar intelegi tu ce zic.
Ca daca se avariaza scula cu care lucrii, ala no sa aiba nici o treaba, isi cere scuze iar tu ramai flamand. Decat sa te certi cu el sau sa faci foame o vreme, procedezi altfel.
Amu nu intru la utilaje ci raman la lucrurile simple. Daca imi cere unu cutitu, merg cu el si tai io ce are nevoie. Dar daca il cere pentru o excursie sau sa mestereasca ceva pe la el pacasa, ... gresala ! N-ai sa vezi.
Daca n-are bani si isi doreste, prefer sa-i fac unu cadou, da imprumut nu-i dau, ca daca nu stie si nu apreciaza, strica si se si mira cand ii zici ca no procedat corect.Cumva tot tu pici de fraier :)).
Evident in caz de maxima necesitate totusi unele din ele le poti impartii. Unele am zis, nu toate, ca spre exemplu nevasta si cutitul tot nu se dau .
Cu nevasta n-a fost gluma, a fost citat, ca nu io am inventat vorba asta. Si nu-i nici lucru ci persoana si nu tre so dai, ca daca nu-s in regula treburile pleaca singura.
Cu lingura e alegerea fiecaruia.
Da pana una alta e bine ca omul sa aiba o lingura care sa-i placa si sa o ia cu el unde mere.
Ca ai vazut in calatorii poate nu iei multe lucruri "de suflet" . Si una din ele poate fi lingura de lemn.
O zi faina iti doresc in continuare.

Niciun comentariu: