sâmbătă, 18 august 2012

ca idee

Si ca sa ma "achit de o datorie" mai veche, am zis sa iti arat cateva din activitatile mele la padure.
Ai zis pun ceva cu cioplit, no asa ca am apus.
In rest din discutiile ce le-am avut mi-am dat seama ca omul pana ce nu vede , degeaba citeste doar povestea, ca ramane la nivel de inchipuire.
Treaba-i simpla. Am facut un filmulet cu niste franturi din cele doua zile pe care le-am umblat prin paduri..
Imi aduc aminte ca ma intreba unu si altu :
"da ce faci la padure ??? umblii? si dormi acolo ? "
Nu-i vorba doar de umblat, dormit si mancat. De aia am zis sa vezi macar cateva (cateva acuma, poate alta data alte cateva) din treburile ce le poti face si tu.
De data asta nu vin cu adaposturi, facut foc, tehnici de deplasare, capcane, etc, pe alea le-ai vazut in alte parti.
Acu iti arat mediul in care imi place sa cioplesc ceva, sa petrec timp in meditatie, antrenament, studiu, relaxare, etc.
De cand eram mic meream la padure sa trag cu prastia,cu arcu, sa arunc cu sulita si cu pietre. Si acu imi place cel putin la fel de mult .
In rest, antrenamentele la padure (natura in general) sunt incomparabile cu cele de prin sali sau mai stiu eu pe unde.
In primul rand sunt mai reale si au aplicabilitate in viata de zi cu zi. In al 2 lea rand te invata sa fii si prudent.
Io le fac departe de casa si nu-mi permit sa gresesc (sa ma accidentez). Nu le fac niciodata cu graba si caut sa nu ma expun la nici un risc (pe cat posibil).
In rest, urcatu in copaci de toate marimile si speciile e inca o treaba de care nu vreau sa ma despart.
Nu urmaresc doar forta, ci si echilibrul si mai ales lejeritatea in miscari, Nu vreau viteza ci efort minim depus. Io nu-s sportiv si nici nu am de gand sa ma fac, dar zic ca nu strica sa iti menti conditia fizica.
Am si exercitiile mai aspre, dar am zis sa le pun de inceput numa pe astea de le pot face majoritatea.
Uneori obisnuiesc sa stau pe undeva in liniste fara sa misc nimic altceva decat sa ascult si sa privesc, uneori intr-un copac, alteori la sol (in tufe sau santuri).
Observ ca este greu ca omul obisnuit cu lenea sa priceapa ca antrenamentul (la modul general, nu doar cel fizic) este hrana de care are mare nevoie spiritul, intelectul si trupul nostru.
Prin exercitiu omul se poate imbunatati, dar prin lipsa lui se degradeaza. Pe vremuri nu aveai nevoie de prea mult sport, ca omul ducea viata activa, acum insa treaba sta altfel
 Mancarea si odihna sunt si ele esentiale insa ordinea este inversata. Intai tre sa vina munca, apoi mancarea si somnul. Una fara alta e dezastru, e boala sigura. E ca si cum ai avea mancare si aer, dar iti lipseste apa, ... ce faci cand te ia setea ?
Asa ca decat sa nu merg la padure, mai bine merg.



Pana una alta ma duc sa vad care-i treaba cu murele alea, dar sa stii ca deja s-au cam facut si alunele.

6 comentarii:

Anonim spunea...

apreciez ce faci si multumim ca ne impartasesti si noua.din pacate mai usor gasesti scuze sa nu mergi la padure decit timp sa o faci.

Costin spunea...

felicitari. foarte misto filmarea. am observat ca ai inclus si meditatia in iesirea ta. iti recomand sa imbratisezi copacii mai batrani sa vezi ce camp energetic puternic au.

tine-o tot asa! urmaresc frecvent articolele tale.

Micul Mester spunea...

Mda, de fapt exemplificam cateva din activitatile pe care oricine doreste le poate face in natura.
Uneori cand inchid ochii aud mai bine, uneori "ascult" in mintea mea sa-mi "vad" gandurile, poate sa fac si curat in ele. Insa cel mai de folos imi este cand stau de vorba cu Tatal meu.
Arborii maturi imi plac foarte mult, iar cei batrani ma inspira.
Simt viata in ei. Chiar daca e o forma de viata mai simpla, care se manifesta lent, totusi nu se poate contesta faptul ca ei traiesc.
De imbratisat, ii imbratisez doar ca sa urc in ei :)) . Insa cateodata , cand alerg, ma si opresc la cate unu, pun mana pe el si ma uit la el de jos pana sus.
Nu neaparat caut sa preiau vreo forma de energie de la ei (poate si pentru ca nu stiu mare lucru despre asta), cat imi place sa-l simt, sa-l privesc, sa iau contactul cu el si sa ma bucur ca am avut ocazia sa trec pe la umbra lui.

Anonim spunea...

Foarte frumoasă şi educativă filmarea, să mai faci şi altele, chiar îmi place! Splendid pomul ală secular, rar mai vezi unul aşa mare, nu ştiu pe unde o fi dar sper să nu-l taie...Am mai intalnit şi eu unii ca el iar apoi după un timp i-am găsit măcelăriţi, c-au avut neşansa să se afle langă un drum...Cat priveşte murele alea ce ni le-ai arătat, ştiu eu care-i treaba cu ele! Sunt din alea de pădure ce au o aromă fantastică, foarte intensă, incomparabil mai bune ca murele obişnuite, care se găsesc cam peste tot pe dealuri :)

Concretramirez spunea...

Am descoperit din intamplare acest site si aceast clip. Numai cuvinte de lauda si felicitari domnule. Armonia dintre om si natura e superba. Ai tot respectul meu. Ti-o spune un fost sportiv de performanta. Tot inainte!

Edi spunea...

Frumos! Urmaresc de mult timp cu mare placere blogul tau. Ma intereseaza, daca-mi poti spune de unde pot cumpara o dalta de linguri ca cea cu care scobeai cana. Un cod sau un link daca se poate. Felicitari pentru activitatea ta!