joi, 9 august 2012

cam asa se face lingura ta de lemn ( a trei a parte)

Pornind pe drumul care duce la lingura de lemn, ne apropiem de final.
De fapt as zice ca asta-i ultima parte inainte de finisare. Insa ca o lingura sa fie functionala n-are nevoie de o finisare speciala.
Practic si una doar prin razuirea cu lama cutitului este suficienta sa mananci bine. Cu toate astea, pentru ca lingura sa fie mai mult decat functionala, sa devina placuta, o finisez cu grija si rabdare pana luceste.

Aici ti-am pus partea in care lingura primeste adevaratul sens, adica primeste concavitatea.
In rest imi doresc lucrurile simple si curate ale vietii si imi repet treaba asta ca sa ma mai despovarez de gandurile lucrurilor de care nu am nevoie, pentru care muncesc mai mult decat se merita (si tu la fel), lasand in urma ceea ce este cu adevarat important.
A pai tu cand vezi vorbe pe care consideri ca le stii, ca te plictisesc ori nu le intelegi, treci mai departe si cauta sa pastrezi cat intelegi si ceea ce crezi ca-ti foloseste.
Inchei postarea cu principiul de baza pe care am cladit blogul :

,, Cand cioplesc, nu adaug nimic lemnului ci indepartez ce este neesential astfel incat simpla bucata de lemn sa capete in final forma si utilitate. Dumnezeu a creat, eu doar prelucrez"

Pe asta l-am simtit si invatat progresiv si s-a concretizat in urma cu cativa ani. Ma gandesc ca pe multi nu-i intereseaza explicatia lui, dar na, treaba lor :))
Gandul asta daca ar fi sa-l despic, pot zice ca-i o mixtura intre unul din principiile de baza invatate din Jeet Kune Do, umblarea si lucrul la padure si constientizarea, observarea naturii dar mai ales bucuria de a fi particica din minunea creatiei Marelui Mester  (si cu asta ai inteles si de ce eu is mic).
Cand merg in natura ma plimb in atelierul si expozitia Lui. Cand pica frunza pricep ca pica cu folos, iar cand ploua, stiu ca pamantul se bucura de apa si muguri noi apar.
Nu despart spiritul omului de trup cum nu despart oxigenul de hidrogenul din apa, ca  nu cumva omul sa devina neom, iar apa sa-si piarda proprietatea de a mai potoli setea .
Ma gandesc ca trebuie hranite in egala masura, accentul punandu-se pe ceea ce este esential . 
Dar probabil ca pentru asta e nevoie de un blog separat, ca asta-i cu cioplit :)) .

4 comentarii:

WitchKing spunea...

atat, maestre? partea a 4a nu?

Micul Mester spunea...

Mda, cam atat .

adi spunea...

Salut Vasi, io mi-s Adi din Bacau.
Deci DA bravo-bravo-bravo! Multumesc pentru ce faci si pentru ca ai gasit timp si rabdare sa ne si arati cate ceva. Datorita faptului ca am descoperit acest blog am descoperit o multime de noi surse de informatii si idei practice. Tot datorita tie si blogului tau mi-am confectionat ceva scule si cioplesc si eu, cateodata, la cate o lingura fapt apreciat de cei din jur. Am inceput si lucrul la un cauc (cana), dar acolo ii putin mai greu, totusi sper sa iasa ceva. Tine-o tot asa.
Iti multumesc.

Micul Mester spunea...

cu placere