miercuri, 8 august 2012

cam asa se face lingura ta de lemn (prima parte)

Asa arata la final, insa pana acolo are un drum de parcurs. La insistentele unora din voi, am zis sa pun un pic si despre cum se ciopleste lingura. Ca si io stiu atata lucru ca o filmare arata mai mult decat multe poze, ca vezi miscarea care in poze nu exista. Amu sa stii ca mie nu-mi prea place cu filmatu asta ...
Io cu aparaturile astea is "lemn" asa ca nu te astepta la efecte speciale :)) .
In prima parte ai sa vezi doar munca din topor si cum arata semifabricatu inainte sa intre cutitu in el.

          Va urma :))

3 comentarii:

WitchKing spunea...

ai mana buna, eu nu m-as fi incumetat decat cu cutitu la unele chestii.

iese fain lingura, asteptam si partea II, iar in legatura cu aparaturile, te descurci de minune, nici altii nu-s mult mai breji.

florea mircea ion spunea...

Draga mestere .Multumesc pentru aceasta postare si pentru celelalte.E foarte instructiva pentru noi cioplitorii de ocazie si care nu ne facem timp sa cioplim mai des.Mia placut cum ai scos curbura lingurii,si mai ales cind ai cioplit si cu mina stinga.Asta dovedeste dexteritatea obtinuta in anii de munca si numarul lingurilor prelucrate.Si eu am inceput vreo doua in primavara.dar nu am toporas asa bun,din cioplire cu cutitul in lemne tari se toceste,trebuie ascutit samd,sile-am abandonat.Dar totusi nu am sa ma las.

Micul Mester spunea...

Nu te lasa.
Toata treaba e sa nu te grabesti si sa nu ai asteptari mari la inceput. Tre sa te bucuri de "calatorie" si sa ai rabdare. Cand cioplesti te relaxezi, iar cand te relaxezi nu te grabesti.
Uneori activitatea in sine aduce satisfactie cel utin la fel de mare ca produsul finit.