vineri, 3 august 2012

o lingura de lemn

 Cand am fost in chei am trecut pe langa multi copaci rasturnati, insa ulmul mi-a atras atentia.
O singura lingura de ulm am facut in toti anii astia. Asta e a 2 a. Nu ca n-as fi vrut, dar gasesc greu ulm cazut. Sunt putini si asa.
Dintr-un butucel am reusit doar o singura lingura ca in cealalta jumatate s-a ivit fisura cand lingura era deja la jumate.
 E o lingura usor ondulata si rotunjoara. Eu zic ca-i de marime medie, comparand cu restu pe care le-am facut.
 O intorc si pe o parte si pe alta

Privita cu dezinteres, se poate afima ca-i la fel ca restu, ... dar asa si oamenii sunt la fel, daca sunt priviti din satelit.
Particularitatile creaza unicitatea fiecarei persoane. Si in lingura de lemn diferentele constau in detalii.
Acu am luat niste carpen, da inca nu stiu daca ma apuc de el sau incep altceva.

5 comentarii:

Ginu.eco spunea...

"Dumnezeu a creat, eu doar prelucrez"
In activitatea de prelucrare ati pus atat indemanare cat si simt artistic. O indemanare demna de invidiat. Ati transformat banalul - lemnul cazut - in opera de arta.
Lingura este simbolul inceputurilor, al radacinilor. Lingura de lemn are aceeasi istorie si devenire ca a omului. Stramosul lingurii a fost tot o bucata de lemn.
Getii foloseau lingura si castronul din lemn. In urma victoriei a regelui get Dromihete impotriva regelui macedonean al Traciei, Lisimahos, s-a organizat un ospat pentru el si pentru prizonieri. Getii foloseau linguri si castroane din lemn, iar prizonierii foloseau tacamuri si farfurii de aur. Dupa ospat prizonierii au fost... eliberati!

WitchKing spunea...

stii cumva de care ulm era?

Micul Mester spunea...

Ma, nu stiu sigur, ca n-am stat sa despic firu, nici nu m-am gandit la asta, imi era de ajuns ca-i ulm. Era cazut din iarna trecuta cred.
Dupa cum arata imi da impresia ca-i Ulmus procera .

Anonim spunea...

Din dud nu se pot face linguri, n-ai încercat? Îmi place tare mult pomul ăsta, oferă în fiecare an multă mancare celor din pădure. E o plăcere să vezi vara cum vin nenumărate specii de păsări să guste din fructele dulci şi aromate. Se cultiva frecvent pe vremea străbunicilor prin satele sudul judeţului pentru hrana viermilor de mătase. Acum din păcate n-au mai rămas decat puţini arbori...

Micul Mester spunea...

Ba am facut si din dud.