luni, 24 septembrie 2012

e timpul pentru o kuksa

No, ii gata si cana din lemn de fag. Lemnu uscat si inchis la culoare mi s-a parut tocmai potrivit.
Am zis ca-i o cana solida si comoda. Ma gandesc ca exact cum mie imi place sa beau ceaiu (rareori, .. foarte rar cafeaua) si apa de izvor din cana de nuc si tie s-ar putea sa-ti placa una.
Astea is cele trei piese atat de diferite ca forma, utilitate si culoare, dar provin din acelasi butuc.
Ca marime as zice ca-i o kuksa medie. Amu stii cum ii, daca o fac prea mare ocupa prea mult spatiu in rucsac.
Si in mod evident nu o pot face cu peretii prea subtiri, ca nu-i pahar de unica folosita. Asta tre sa te tina toata viata.
No, cana ii buna. Multe povesti is bune cand vezi pentru prima oara si nu stii exact care-i treaba, insa tie ti-am mai zis despre canile astea si deja stii cate ceva. Se pune problema daca e pe placu tau sau nu.
Sanatate buna .

9 comentarii:

Anonim spunea...

super faina cana, ma bate gandul sa imi iau si eu un cutit dinala curbat pentru cioplit diverse. problema e ca n-am tinut niciodata unul in mana, nu stiu cum se simte, cat e de rezistent, etc. acuma daca il iau si exersez tot o iesi ceva , nu? vine iarna oricum, ce nu iese devine lemn de foc.

Micul Mester spunea...

Ma, stii cum ii, pana nu incerci n-ai sa aflii. Eu iti recomand sa incerci.
Cel putin doua lucruri vei invata. Primul,e ca vei afla nu-i atat de simplu sa scoti ceva care sa-ti iasa si ca dureaza mai multa vreme decat ai fi crezut.
Si a 2 a treaba buna este ca daca reusesti sa treci peste prima vei capata mai multa rabdare.
Deci daca ai un gand in privinta asta, da-i bataie, pana nu iti trece entuziasmul . Sau ... gandeste-te bine daca chiar vrei sa faci treaba asta si daca merita investitia in scule (ca nu-s ieftine).

Florin Mandru spunea...

Faine lucrari ai omule! Demne de toata lauda. Felicitari!
La mine situatia este mai dificila cu "cautatul" lemnului ca "m-am tintuit" intr-un scaun rulant dar pentru aia tot mesteresc caci vine lemnul la mine. :)
Ti-am fost trimis si eu un mail la sfarsitul lui august... poate nu l-ai primit, ti-l mai expediez odata. Poate-ti faci timp sa-mi raspunzi, m-ar ajuta enorm.
Doamne-ajuta!

Micul Mester spunea...

Da, de regula caut sa raspund.

Anonim spunea...

Uite, cugetam mai inainte putin si...
Vreau sa-ti zic ca prin citirea posturile tale, mi-ai schimbat mult viata si mentalitatea, gandirea (in pozitiv, evident) si am invatat multe de la tine, incepand cu posturile filozofice de tot felu si cele cu iesitu in natura...
Si tin sa-ti multumesc ptr asta.
Sim_tiby.

Anonim spunea...

Salut, revin la subiectul cutitului curbat, unde as putea sa gasesc asa ceva? Tu de unde l-ai cumparat?

Micul Mester spunea...

Cutite.ro

Anonim spunea...

Mora Erik frost 162 sau 163? :)

Micul Mester spunea...

164