marți, 7 aprilie 2015

inca un arc din lemn de salcam

Din lotu de "uscaturi" am mai avut un lemn de salcam si am gatat arcul asta. E plat si latimea lui la baza (4,2 cm) descreste pana la varf, unde sub punctul de fixare al corzi are 1 cm, insa se mai "ascute" catre capat. Grosimea arcului excluzant portiunea manerului si imediata apropiere e pe la 1,2 cm.
Pentru unii e numa bun ca tarie, pentru altii e prea tare si probabil pentru oamenii mari e un pic moale. Din ce l-am masurat, mi-a dat vreo 58 lbs la 28 inch.
Deci nu prea mere ca arc de agrement pentru oricine.
Manerul l-am infasurat cu sfoara de canepa.
Detaliu cu varful 
si inca un detaliu.
Asa e cand se odihneste
Si asa este din fata cand e intins.
La un capat are niste curbe in fibra, reminescente ale nodurilor . De altfel asemenea lingurilor si canilor, toate imperfectiunile astea imi plac tare mult si consider ca au mult de spus despre diferenta dintre un arc "traditional" confectionat din fasii, taiate electric, laminate si placate cu fibra si arcurile cu adevarat traditionale facute din lemnul in stare/forma naturala care poarta in ele urmele arborelui.
Coarda i-am facut-o din dacron sa-i fie potrivita pe puterea lui. Lungimea arcului masurata dintr-un punct de fixare al corzii in celalalt este de vreo 175 cm.
Tot zic ca tre sa gat si lingurile alea pe care le-am inceput acu 3 luni, dar m-a cam prins treaba cu arcurile. Si am mai facut unul, dar ala il expun data viitoare.
In rest, ii fain sa tragi cu arcul si nu e vorba de competitii sau de sporturi, ci efectiv ca activitate recreativa. Pentru care se simte motivat de concursuri, mearga. Dar imi place sa cred ca oferind variante la simularile si prostiile de jocuri de pe "calculatoarele" alea nebunesti, voi reusi sa scot pe cativa din blestemul nepasarii si al degradarii intelectuale, morale si fizice. Apoi daca mai si vand cate un arc, lingura, cutit etc, e bine, iar daca nu vand nimic, dar te-am scos la aer si ai vazut ca e posibil sa misti tu si nu doar sa privesti pe altii miscand, e cu adevarat bine. Despre scopul pentru care misti si directia in care ne indreptam discutam altadata. Momentan e important sa te urnesti de pe scaun.

6 comentarii:

Dragos spunea...

Ca de obicei! Munca inspirata, cuvinte inspirate.

Anonim spunea...

Ai dreptate cu urnitul de pe scaun!

Anonim spunea...

As vrea si eu un arc de al tau cum facem !!!

micul mester spunea...

E simplu, trimite-mi un mail la moisavasile82@yahoo.com

Unknown spunea...

Bună seara. Ma interesează și pe mine un arc. Cum putem lua legătura?

micul mester spunea...

Seara buna.
Daca imi trimiti un mail la moisavasile82@yahoo.com iti dau toate detaliile.