luni, 29 februarie 2016

recapitulam si intarim, apoi concludem

Asta am primit, asta ofer. Cu siguranta sunt lucruri cel putin la fel de importante, dar acestea nu trebuie privite totdeauna in termeni comparativi, pentru ca sunt multe bune pentru tine, iar acum nu voi aminti nimic despre cele ne-bune ca sa nu-ti distrag atentia de la ceva bun ce poti sa primesti.
As putea zice ca nu sunt asa niste chestii extraordinare si ca poti trai fara ele, ... dar adevarul este ca is faine, iar unele mult mai interesante decat iti imaginezi si probabil dupa ce vei gusta te vei convinge.
Sa ne reamintim de prastie, dar sa nu uitam nici de sulita si mai ales de arcuri .
Cand eram copii ne jucam, iar jocurile noastre nu doar ca erau interactive si antrenante, dar te jucai cu multi alti copii AFARA ! Nu erau simulari, era real, chiar te jucai, ... nu iti imaginai ca te joci.
Ei bine, acum o parte din joaca aia va fi inglobata in timpul tau de relaxare activa.
Apoi ma gandesc ca sunt multi care n-au urcat in copac in viata lor. E greu de imaginat pentru unii, dar e real.
Poate n-ai apucat sa gusti din mestesugurile batranesti, dar e si la indemana ta daca doresti sa inveti. Ii de folos sa prinda omul macar minimul necesar ca sa se poata descurca.
Vezi cum merge treaba cu un cutit mare (leuku), dar inveti sa folosesti si unul mic (mini puukko)
Inveti sa lucrezi cu toporul si fierastraul. Prinzi schema si cu mesteritu si-ti faci ceva cu mana ta.
Inveti sa observi, sa te deplasezi, sa te autogospodaresti, sa misti si sa traiesti din plin ... pe toata perioada drumetiei.
Intaresti organismul, fortifici membrele, cureti plamanii, mintea si iti deschizi sufletul. Toate astea sunt la indemana ta si multe altele despre care n-am discutat pana acum. Avem ce face impreuna si pe toate intr-un
ritm relaxant, iar alteori antrenant.
Vrei sa mearga usor deplasarea si sa nu obosesti repede in viata ? Pentru asta trebuie sa stimulezi prin miscare. Vrei sa-ti fuga mintea,
trebuie sa o hranesti cu "mancare" buna (=invatatura sanatoasa) si sa o pui la exercitiu. Iar daca vrei sa iesi din amorteala si sa simti cu inima, atunci deschide-o si incepe sa aloci timp pentru a redeveni uman.
Pregatim "terenul" si cand e gata, lasam invitatia.
Stai pe faza, urmeaza ture faine.
Pentru care n-a gustat cioplit si mesterit, acum are ocazia.
Iar pentru cei ce n-au primit inca rabdarea pentru migala, exista optiunea aventurii, in care pargurgi/ explorezi, pe picioare sau cu bicicleta ,

in alergare (prin munti si prin paduri) sau in mers, pe schiuri, rachete, coltari, prin ape si pe stanci, paduri si gol alpin, cu sau fara poteci, in fundaturile pamantului si crestele golase.
Uite ca prinzi sa te initiezi si in ale drumetiei montane si chiar in alpinism.Iar de te bate gandul sa mergi mai departe ori ai vreun plan indraznet si doresti suport tehnic,

 un ghid ori partener/i in vreo tura sau expeditie mai lunga sau mai scurta, mai mult sau mai putin in apropiere, putem sta de vorba.
Ti-am zis, nu exista sezon mort, ci doar lipsa de indrumare. Apoi cu un pic de informatie si ceva exercitiu facem treaba.
Iarna
Primavara
Vara
Toamna
afara 
sau inauntru, 
indrazneste , intreaba unde nu stii, cere unde iti lipseste, mergi unde nu ai fost si nu lasa clipa sa se risipeasca.
Calatoria a inceput, intra si tu in ea.

5 comentarii:

Viataprinlentila spunea...

Vreau și eu. Felicitări pentru initiativa!

Anonim spunea...

Vasi, o maceta ca a ta imi faci si mie ? te rog.
Tinu

Micul Mester spunea...

Hmm, nu prea mai am material si posibilitate sa fac perioada asta, insa am un Condor Golok de dat . Uita-te pe net si vezi daca iti place da-mi un mail.

Anonim spunea...

Am răbdare,imi place mult cel facut de tine. Poate as putea sa fac eu rost de material. Am sa-ti mai amintesc peste vreo luna ,sau poate prinzi timp sa-l faci. Modelul Condor nu imi place si nu vreau ceva de serie. Multumesc.

Anonim spunea...

Adresa mea: tinlupio@yahoo.com