miercuri, 9 martie 2016

flori ... si rumegus

 Flori pentru fete
 si arcuri pentru baieti. 
Desigur ca asta e doar asa un soi de exprimare nu stiu de care. Realitatea este ca si eu indragesc florile cel putin cat ele :)).
Daca te opresti un pic si te uiti in jur, vei putea sa observi ca din covorul de flunze vestede verdeata a inceput sa apara si multe floricele s-au si deschis.
Asa ii cand se ghemuieste.
Cu intarziere urez si eu fetelor din toata galaxia  la multi ani, sa fiti sanatoase si iubitoare si sa va dea Dumnezeu intelepciune.
 Au fost florile, acum urmeaza rumegusul. Acesta reprezinta materialul lemnos rezultat in urma procesului tehnologic de ... practic iau cu raspa si azi si maine si tot asa pana ce il aduc (arcul) la nivelul urmator.
 Fac si corzile acasa. Le potrivesc firele dupa puterea si lungimea arcurilor.
 Uneori combin cate doua culori 
la impletitura, alteori nu.
 Am doua in lucru, dar pana ce nu ii gata unu si nu-i fac proba nu ma pronunt. Am vazut cum e cu optimismul nefondat ...
Nu domle, tre sa fim realisti si sa pricepem ca simpla investitie cu energie si timp nu este suficienta sa nasca un produs durabiul si reusit. In lemn nu vezi, iar aici pana ce nu il incerci nu stii cu ce ai de-a face. Pe undeva asa suntem si noi. Pana la proba de foc multi parem darji si parem sa ducem, ba inca despre unii din noi poti crede ca suntem intelepti, dar testele vor cerne.
Pentru care doreste a invata, va afla lectia si din arc si din nori si mai ales de la alt om. Fara invatatura degeaba faci, ca produsele trec, iar intrebuintarea lor se consuma.
Revin la floarea cu parfumul ei natural si va transmit un gand bun de trezire din amorteala simturilor si de a dori un nou inceput luminos de zi, de saptamana, de an, de schimbare a cugetului si a mintii.

3 comentarii:

Vali spunea...

Ma eu de mult am vazut ca'ti plac florile...

Alin spunea...

Din ce faci corzile, Vasi?

Micul Mester spunea...

in principiu din dacron