joi, 14 iulie 2016

promovam tirul cu arcul

Am avut de mult gandul asta, dar abia in urma cu 5 ani s-a materializat. De mic cochetam cu arcurile, iar tentative de tragere am avut si acu 10 ani. Dar pana la a face arcuri si a intelege macar putin din ce inseamna arcul traditional a trebuit sa se mai umple din goluri.
Dar ca sa mai scurtez din povestea lunga, zilele astea iesim la padure, pe campuri si oriunde e aer curat si putem sa tragem in liniste.
Curatam zona si ne asiguram ca totul este sub control si nu exista drum prin apropiere ori vreo sageata ratacita sa nimere in orice altceva decat in tinta ... sau maxim in pamant.
Vreau sa intelegi bine despre ce discutam aici pentru ca nu are nimic de-a face cu performanta si vreun sport olimpic sau cu vanatoarea. Este strict pentru agrement, pentru o relaxare activa in natura.
Am ales arcurile traditionale asa simple, fara sisteme de ochire, fara came sau alte "proteze". Atat cat se poate, vreau sa fim noi cei care tragem. Nu te uiti prin gauri, nu aliniezi puncte cu linii si mai ales nu privesti in lungul sagetii.
In anumite zile si anumite locatii o sa organizam astfel de intalniri unde omul sa invete si apoi sa traga. Sunt multe treburi faine ce se pot face si nu e vorba doar de o tragere statica si atat, ci vom jongla cu distanta, pozitiile, se poate trage chiar si din miscare.
Insa tre sa stim ca discutam de tragere instinctiva. 
Este o metoda excelenta de a exersa precizia si de a abandona stresul si grijile macar pentru cateva ore pe saptamana.
De preferabil vara alegem locul cat mai ferit si la umbra.
Insa in orase ne adaptam in functie de context, ocazie si conventie.
Dar una peste alta i-am dat drumul si cu asta iti spun ca ne vedem la padure.

Niciun comentariu: