sâmbătă, 14 octombrie 2017

din codrii

O zi insorita de toamna, poate si un pic racoroasa, ne gaseste umbland prin padurile in care venim sa desfasuram activitatile cu grupul.
Viroza nu ne-a oprit ci doar a incetinit o leaca ritmul :) .
Observam imprejurimile, distingem locurile potrivite pentru adaposturi, sursele de apa, lemn si alte bunatati . Ne aflam in plin sezon de ciuperci si am zis ca de anul asta vom incepe sa aprofundam cunostintele legate de identificarea si prepararea lor.
Pana atunci, dar si dupa aceea, nu recomand culesul si consumul lor de catre personele care le cunosc doar ,,dupa ureche,, pentru ca riscurile sunt reale si nu merita.
Cam asa se vede acum din hamac, insa la vremea aia majoritate arborilor vor fi dezveliti si mai multa lumina va lovi tarana cu multimea incomensurabila de fotoni :)
                                                  Uite si ciuperca de poveste.
Avem padure de amestec , in care predomina foioasele, cu precadere fagul. Apoi sunt mai multe vai mici ce au la baza izvoare,  iar pe masura ce coboara, dau nastere la paraiase.
                                                  Solul e bogat si muschiul gras.
Spre deosebire de iarna, in sezonul asta ai acces la o varietate mai mare in ce priveste hrana.
Unele pot fi consumate doar gatite, in vreme ce la altele trebuie sa fi cumpatat cu cantitatea.
Unele arata bine doar pentru ochiul cunoscatorului, iar altele sunt efectiv asunse de orice ochi si trebuie sa sapi sau sa cateri pentru a le obtine.
Unele se tarasc, altele alearga, unele zboara, iar altele stau nemiscate.
Insa pe langa ce bagi in gura si cu ce te acoperi, mai ai si mediul extrem de diversificat prin care sa te misti. Atat flora cat si fauna e din abundenta si daca ai vrea sa observi si sa intrii in detalii, nu te-ai plictisi nici dupa doua saptamani.

Maine dam alta tura si mergem mai in amonte pentru ca vrem sa acoperim o arie mai larga.

Niciun comentariu: