marți, 19 iunie 2018

avenTURA din insula - partea a2a

Ziceam ca am ajuns pe insula. De aici vedem bine continentul si vapoarele cu turisti. E un sentiment interesant sa te afli pe malul celalalt si sa constientizezi asta.
Deseori ne intalnim cu caii. Sunt mai multe familii, iar pamantul nu e foarte mare.
Intram iarasi pe apa ca sa dam un ocol si sa ne care caiacele in loc sa le caram noi pe ele.
Uite o familie de inaripate. Am asistat la un moment interesant cand mama si-a adunat puii pe langa ea, iar masculul s-a infoiat si a inceput sa faca spectacol. Tine seama ca nici macar nu am fost atat de aproape, pozele le-am facut cu zoom.
Calutii stau destul de mult in apa desi nu sunt hipopotami. Le cam place sa manace verdeata aia cu aroma de peste.
Valentine !!! lasa pasarile ma, nu vezi ca tii padela invers ? :))
Apropo de pasari. Daca te apropii incet, nici nu se vor deranja sa plece. Insa cele care au pui incep sa faca zarva si sa iti atraga atentia asupra lor ca nu cumva sa-ti vina ideea sa te dai pe langa cuiburile lor.
Intram iarasi pe insula, cam pe la mijlocul ei. Aici luam pauza de masa si ne hodinim o leaca.
Desigur ca explorarea noastra a cuprins si etapa de portaj. Unele locuri sunt putin umbrite de cei cativa copaci, dar majoritatea zonelor sunt ca-n vestu salbatic. Da, salbatic am zis, ... am zis bine.
Asa sunt si ei, ca indienii de alta data. Se nasc, mananca, cresc, dorm, se bat, se ohihnesc, se imperecheaza, mananca, mor, se nasc altii.
Desigur asta intr-o expunere foarte simplista, pentru ca sunt convins ca unii din ei compun poezii, cugeta la apus de soare si intreprind planuri marete ce au sa le aseze numele si reputatia dincolo de scurta sedere in vizibil ... sau nu :).
Socot ca e potrivit sa te adaptezi zonei si climatului, astfel incat sa desfasori activitatile astea faine pe tot anul.
Sporturi cu ape avem si iarna, ... doar ca apa are alta consistenta si in loc de caiace merem cu schiuri, rachete si pioleti ;).
Intre timp s-a deschis sezonul la aventura pe ape line.
Avantajul turelor de genul asta este ca apuci sa si distingi ceva in jur. Te vei bucura de natura si o vei vedea dintr-un unghi in care altfel nu ajungi. 
Deplasandu-te exclusiv cu energia ta, vei putea parcurge calatoria fara probleme. Este doar o alta abordare, un alt mijloc ecologic de deplasare menit sa te duca unde doresti sa ajungi.

Pornim catre casa acum, dar gandul este sa revenim si, data viitoare, te luam cu noi ;).

Niciun comentariu: