marți, 19 martie 2019

primavara in toata puterea cuvantului

Din nuante de gri si bej incep sa rasara culorile vii. Deschide bine ochii si observa pentru inceput speciile cele mai comune si mai frecvent intalnite.
Toate sunt bune la ceva, unele de mancat, altele de leac, unele pentru diverse treburi in gospodarie.
Insa mare atentie, ca sunt multe specii bolunde si invatarea nu se face empiric.
In prima faza vreau sa intelegem ca dincolo de aspectul atragator este diversitatea. O luam treptat si cautam sa le (re)cunoastem si abia apoi vom invata despre proprietatile lor si cum anume sa beneficiem de aceste resurse valoroase.
Prin umblarile noastre cautam nu doar sa ne relaxam, dar prospectam si in vederea gasirii locurilor potrivite pentru tabere, culegem atat imagini cat si plante pentru mancat si ceai.
Multe din flori pot trece neobservate pentru ca sunt fie prea marunte si prea discrete, fie sunteti cu gandul in alta parte decat unde calca piciorul.
Nu doar plantele sunt tinere primavara, ci si animalele si chiar sufletele noastre reintineresc. Invatam anual sa fim iarasi elevi, incepatori de noi drumuri.
Printre locurile pe care le frecventam periodic, introducem si explorarile pe zone prin care nu mai umblasem.

Corpul trebuie mereu antrenat, ca sa poata tine pasul, dar mintea de asemenea necesita noi si noi cunostinte. Nu mai spun acum despre nevoile duhului ca, din pacate, traim vremurile in care cei mai multi clacheaza cand vine vorba sa miste membrele, dar mai sa gandeasca dincolo de informatiile predigerate si amestecate cu o gramada de arome sintetice, uitand sau necunoscand ca e mult mai grav sa bagi prostii in cap decat in stomac !!! Cu toate astea, nu vad multi oameni care sa se ingrijoreze ca ingereaza alimente de cea mai proasta calitate pentru minte, insa vad o cireada care se ingrijoreaza de ceea ce-si vara in stomac.

Pai omule, n-ai invatat inca ca daca bagi ceea ce-i bun in cap, vei baga bine si-n stomac ? ... insa invers nu e la fel.
Daca nu e mintea sanatoasa, corpul (masinaria) nu poate nici ea sa fie si chiar daca este ... serveste cui si la ce ?

Trag cand si cand un semnal de alarma mai mult sau mai putin public, pentru ca nu am mare nadejde ca se aude prea departe sau ca este distins si luat in seama.
In rest continui sa va incurajez in a cauta explorarea dincolo de limitele cotidianului (urban).

Niciun comentariu: