duminică, 25 iulie 2010

daca tot stai acasa si te uiti ...

Asa, ca sa concluzionez cu cutitul uite
Comentariu : Asta tot zice ca-si face cutit, dar de fapt el n-are treaba, probabil ca are deja cateva si zice asa crezand ca poate le da mai repede, ...
Raspuns : Aiurea , chiar vreau sa-mi tin un cutit, inca de la primul , ... asa am patit si cu lingurile.
No, dar ca sa revenim, ca am impresia ca omului ii place sa vada mai mult lucruri decat locuri, altu spune ca-i plac ambele, am zis sa-ti arat si o husa de fierastrau.
La un fierastrau bun cum e asta, se potriveste sa aiba si husa, sa-l poata purta si la curea daca vrea.
De ce-i bun fierastraul asta ? pai ii bun, e cel mai bun de pe piata (dintre astea pliante) , ca l-am testat in paralel cu celelalte, .. si da, am avut si fierastraie multe acasa.Am avut ocazia sa le incerc. E la fel de usor ca Bahco, doar ca taie cu 50% mai rapid.
In plus la un cutit si un topor cu maner din lemn si teaca de piele, merge si un fierastrau dinasta.
Pentru Mircea, ca o inceput sa iasa la padure, i-am pregatit teaca dintr-o piele nu prea tare, dar nici prea subtire. N-am vrut sa fac o teaca groasa, ca mai ingreuneza si aia. Pielea are cam 1,5 mm grosime.
E cusuta tot cu o fasie din aceeasi piele si are cusatura dubla.
Se inchide cu capsa, ca sa mearga rapid si eficient, puteam sa-i fac un nasture din piele, dar e mai rapid de utilizat capsa.
Acum il poate purta la curea, iar pe partea cealalta cutitul.

6 comentarii:

Stavros spunea...

Faina teaca. De unde ai cumparat fierastraul? In zona mea n-am gasit. Sunt doar cutite Opinel de diverse marimi. Am un fierastrau pliant insa e cam slabut si pana la urma o sa caut ceva mai bun.

Micul Mester spunea...

Fierastraul este a lui Mircea. Am avut si eu unul, ... pe care binenteles l-am dat (lui Vlad) , asa cum dau tot.
Vezi ca gasesti dinasta la Mormota (scrii acolo pe net).
Teoretic aia de la tine (unde ai vazut briceaguri), tre sa poata aduce si fierastrau.

Stavros spunea...

Aham. Multam fain de raspuns.
Pai tine-ti si tie un set de scule ca o sa lucrezi asa 10 ani si n-o sa mai apuci sa-ti tii. Adevarul e ca-s faine lucrurile pe care le faci si normal ca oamenii vor sa le aiba. Da' tre' sa le ai si tu pe ale tale.
Fa un cutit fain de tot si da-l cu ceva vopsea sa arate urat in poza. :)) N-o sa-l vrea nimeni iar tu dai jos vopseaua si-l tii pentru tine. Tricky! :)))

Micul Mester spunea...

:)) auu, pai au cutit dinla cum zici, e cutitul de atelier, la-m dat cu lac pe maner ca sa nu alunece , dar si ca sa nu trebuiasca sa-l intretin cu ulei. Ala are lama nu asa un pic patata de oxid, ci ii ruginita bine. Dar nu am apucat sa-l curat.Cu ala cioplesc tot.
Fierastrau dinasta pliant, am unul,dar pe ala Opinel l-am dat, ca am zis ca-i prea luxos pentru mine.Inca mai face treaba, dar si asta o taiat multe si o trecut deja prin ascutiri (si la dinti dinaia mici, ... e o "placere" sa ascuti).

Unknown spunea...

Din cate stiu eu, Opinel-urile sunt pe marimi. Asta care ti-a placut tie cat are lama? Ca eu am gasit ceva pe net cu lama de 12cm, dar nu stiu daca e ok...

Micul Mester spunea...

Firerastraiele de la Opinel nu-s de mai multe marimi. Este unul cu lama de 12 cm, ... care-i de jucarie si care exact blocajul ala pe care-l au briceagurile lor (blocajul e fain la briceaguri,dar atat), ... nu stiu ce poti face cu cu el.
Dar asta are lama de 18 cm, are blocajul fain, clasic de fierastrau pliant.
Asa ca daca il ignori pe ala micu, cu care si asa nu poti mai nimic, vei constata ca asta e singurul model de la ei.