miercuri, 31 octombrie 2012

lemnu tare pentru cana tare


Am gatat si cana de fag. Ii dinaia mai larga si mai putin adanca. 
Stiu ca unii le prefera pe cele mai adanci, din punctul meu de vedere la baza stau ideile preconcepute (obisnuita cu tiparele clasice). Avantajul la astea mai largi este ca se incadreaza mai bine in capacu rucsacului, in buzunare si la centura. Ceaiu devine "baubil" mai rapid decat in cele mai adanci ,poti sa si mananci din ele cerealele dimineata si vreo supa instant la munte.
Acu pe langa toate, as zice ca determinant este si ce ii place fiecaruia.
I-am dat gaura si i-am prins un snur din piele impletita sa tina.

O intorc pe toate partile sa o vezi cat mai bine.

Iar din fata vreau sa-ti arat fibra si culoarea lemnului.
 
In mana o ti fain si cam atat de mare e cat o vezi.
E stabila si pe masa si pe jos. Mere sa bei din ea ceaiu, apa de izvor, laptele cu cacao sau fara, cafeaua, vinu, etc.
Pe asta am vrut sa o las mai "naturala" sa nu-i scot din finisaj mai toate urmele de cioplit. Vreau sa se vada in ea lucratura ca omu sa simta si munca din spate.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Salut mestere, ai putea sa imi spui diferenta dintre erik frost 164 si 162? L-am luat pe cel din urma si nu stiu daca am facut bine sau rau. Eu vad ca diferenta ii la varf, adica nu e ascutit, dar merge la linguri sau e pentru altceva? Multumesc anticipat si sanatate!

Micul Mester spunea...

Cu ambele faci treaba.
Mie imi place mai mult ala cu tais numa pe o parte (164), dar de alalt se zice ca mere mai usor si pe mana stanga. Amu io cioplesc cu ambele.
Asa ca la cioplit linguri merg ambele scule, iar la cani niciuna nu-i grozava, dar totusi parca 164 e o ideea mai potrivita.

Anonim spunea...

la cani cum se cheama aia ce o folosesti?

Micul Mester spunea...

Pai mere si asta de la mora 164 mere si 162, dar nu poti face canile prea mari sau prea adanci. O dalta dinaia "U" e de mare folos.
Dar auzi, daca vrei mai multe detalii despre scule, intreaba-ma pe mail.