miercuri, 5 decembrie 2012

kuksa


Afara din tiparele clasice gasim cana asta din lemn de frasin. Ei le fac din mesteacan nu pentru ca lemnul ala ar avea niste proprietati deosebite ci pentru ca inafara de conifere nu au prea multe alte specii .
Insa noi avem multe specii mai faine decat mesteacanul (mai tari, mai compacte, mai rezistente, mai frumoase chiar, dar in primul rand diferite).
Plecand de la ideea de baza formele pot varia destul de mult.
Acu am facut cana cu maneru asta ceva mai lung pentru ca e mai incapatoare si ai nevoie sa o ti comod in mana cand e plina.
Lemn tare si elastic, am gasit ca frasinu are foarte multe intrebuintari. Pe langa astea lemnul mai are si culoare faina (adica na mie mi-a placut).
Din ea poti bea laptele proaspat muls ( de la vaca, capra sau dozatoare, nu stiu ce ai tu mai aproape :)) , daca nu, macar ala uht :)) ) , ceaiul, cafeaua, ciocolata calda, cui ii place vinu fiert, etc.
Maneru (toarta) are in capat forma de carlig, lucru care o face nu doar usor de tinut, dar si usor de agatat undeva.
Amu s-o pus ploaia, dar mai am cate ceva de cioplit, asa ca sanatate buna.

Un comentariu:

adi din bacau spunea...

pfuuuu ce faina-i shi asta!