vineri, 4 iulie 2014

si cioplim linguri

 "Alura atletica" in categoria lingurilor, avand culoarea specifica arborelui din care provine.
Si da, este tot din teposul paducel.
Alaturi de alte linguri, dar totodata diferita de oricare alta existenta, are si ea husa din piele care sa o protejeze la transport si depozitare. E drept ca pentru cei ce mananca doar acasa cu ea, husa se poate sa nu-si afle intrebuintarea . Insa avand in vedere ca io chiar doresc sa promovez apropirea de cadrul natural si vreau sa re-cunoasca mediul pur creat din care isi trage resursele, voi asocia mereu ceea ce fac cu ceea ce gandesc si doresc sa transmit.
In rest, pentru cine iubeste soarele, ii doresc zile insorite, pentru cine prefera racoarea si vremea umeda, in clima noastra avem parte de ambele. Totusi in privinta preferintelor mi-ar place sa ne largim sfera de perceptie si sa invatam sa iubim diversitatea elementelor pentru ca e nevoie de toate. Capcana este de a lua cu usurinta doar ceea ce ofera confortul de moment, insa daca facem asta dovedim ca suntem mereu copii la minte , ... in sensul cel mai negativ cu putinta (adica nedezvoltati si iresponsabili) , in loc sa fim adulti la minte si copii la "inima".
 La modul real sa iubim pe Creator si sa ne iubim unii pe altii. Pentru ca orice forma de dragoste care exclude pe ceilalti nu este dragoste ci egoism."Iubesc natura, iubesc soarele, iubesc muntele, ... pe oameni nu, ca is rai, ranesc animalele, taie copacii, etc"  - aiurea iubesti, te iubesti doar pe tine si iubesti doar ceea ce iti ofera confortul. Si te anunt ca nu esti cu nimic deosebit/a aici, asa sunt si eu si multi altii. Aici e mult de muncit. Iar a nu recunoaste asta nu va aduce niciodata remediere.
 Lucrurile vin si trec, iar incarcatura lor este oferita de oamenii care le utilizeaza. Un lucru are doar atata valoare cata ii oferim noi. Insa desi exista tentativa de a incadra si fiintele in categoria lucrurilor, totusi ceva viu are valoare nu in functie de cat ii oferim noi din prisma pur utilitara. Valroarea unui suflet viu nu se poate determina dupa metodele noatre rautacioase de evaluare. Nu este nici un om care sa creeze viata in vreun fel, cum nu este nici un om care sa o poata explica . De ce atunci sa ne inselam crezand ca o putem masura ? Sa ne rezumam macar in prima faza la ceea ce putem face si la ceea ce suntem responsabili sa facem.
Gandesc si io ca narodu ce vorbeste singur, nu tre sa pierzi vremea citind, ca am pus si poze colorate.

Niciun comentariu: