luni, 24 octombrie 2016

pledoarie pentru ADEVAR - doar inca un glas ce ... sopteste in pustiu - necomercial


ADEVARUL este insolubil, eu sunt cel stricat/fermecat/diluat/dizolvat,
Pierdut intr-o mare de iluzii, ... plina de confuzii.

Unul zice ca e condamnat la o existenta nealeasa,
Altul e convins ca alegerile proprii ii determina directia.

Pretentia noastra este de a intelege neintelesul si de a cuprinde necuprinsul cu o minte finita, timp in care ei nici macar nu sunt deranjati de lipsa consistentei din fiecare zi ... care a mai ramas de zvarcolit in tainica efemeritate pe nedrept numita viata.
In goana dupa pseudo-fericiri tranchilizante si ametitoare servite pe taraba narcoticelor legale si ilegale,
disperati si inconstienti, tot mai goi si mai goi , tot mai sarac, si mai speriat , te intreb : UNDE-I DRAGOSTEA ?
Raspuns - e ascunsa in Adevar, iar fara ea nimeni nu poate sa fie altfel decat un egoist incurabil. iar blestemul egostilor il cunoastem si este parasirea si deznadejdea, insa leacul nu-i la farmacii, ci la Cel care din varii motive ingaduie desacralizarea si blasfemiile fara precedent care au loc in "era noastra".

Uneori ma intreb ce-i cu haosul asta, alteori ma intreb de ce doi se uita la acelasi fruct, unul zice "nu e mar" , altul zice "uite marul".
Nu ne mai minti povestindu-ne perceptii, expunand tablouri simplite ce ilustreaza o realitate relativa cladita pe variabile.
NU SUNTEM prostii care sa faca confuzie intre realitatea absoluta si perceptiile omenesti care sunt incomplete si insuficiente si nu pot exprime sau priceapa lumea cum este de fapt, dincolo de preferinte, de iluzii si manipulare.
Nota: Universul nu a fost cladit de legile despre care noi spunem ca il guverneaza. In realitate nu exista legile astea cum in realitate nu exista matematica. Nu mai confunda explicarea si observarea unor fenomene cu fenomenele in sine.
Legea lui X nu naste procesul ci cel mult il explica. A descrie comportamentul cuiva si a explica fenomenele prin care un om se naste, misca si gandeste, nu va aduce la existenta o noua viata.
Mai graba printr-un barbat si o femeie inzeastrati cu "sambure de viata", un om apare.
Nu te identifica cu meseria sau pasiunea pe care o ai/practici, ESTI OM, iar asta inseamna mai mult decat o piesa intr-un sistem avariat.
Sunt momente in cand spun "sa le vorbeasca El, pentru ca sunt copii Lui, este interesul Lui sa ii educe, sa li se faca cunoscut" ,dar cine sa vorbeasca, pietrele ? Paradoxal si ele, dar si lemnele si vantul pentru cei ce au urechi de auzit.
Cel ignorant nu va zice niciodata "adevarul exista", ci mereu va intreba ironic "care adevar?" sau "ce este adevarul ?" si ca sa fie sigur ca nu apuca sa vina vreun raspuns isi raspunde singur "nu exista adevar", complacandu-se iarasi in goliciunea lucrurilor si a iluziilor zilnice. Dar este si omul care nu mai poate sa se sature cu placerea hologramelor si inseteaza dupa consistenta, dupa adevar, dupa ceea ce ii lipseste la modul real.
In esenta si unul si celalalt fac cam aceleasi lucruri dar difera prin faptul ca nu simt la fel si nu doresc acelasi lucru, dar distinctia esentiala este in faptul ca unul este profund nemultumit de minciuna iar celalalt este profund nemultumit de adevar.
Unul nu poate sa mai auda minciuni, iar celalalt nu sufera sa mai asculte adevarul.

Nu e vina mea ca nu cunosc inca , dar e vina mea ca nici nu doresc sa aflu. Tu sa nu fii ca mine, ci fii intelept si scapa de balastul care te incetineste, lasa nebuniile inutile si alearga, ca mai e doar un pic si ceara se consuma, flacara se stinge, fumul se ridica si cenusa ramane doar pana o sufla prima pala de vant, apoi amintirea ei dispare.
Ce urmeaza dupa aceea ? ... atunci se va confirma sau se va infirma daca ceea ce ai cunoscut era adevarat sau daca Adevarul te-a cunoscut, tu l-ai imbratisat si acum umblati impreuna sau nu.
Cum sa vezi pe unde umblii cand ochii nu privesc pe unde calca pasii ?
Cum sa umblii drept cand refuzi calauzirea dreptatii si imboldul dragostei ?
Cu minti "astrale" si "lunatice", de teama superstitiilor plasmatice,
Fara vointa, dar cu ambitii, "am renuntat la demnitate pentru orgoliu"
"vei renunta si la libertate pentru falsa singuranta".
Tu nu mai faci distictia intre credinta si credulitate, intre Dumnezeu si orice alta vietate ?
Crezi oare ca desacralizand cu mintea si cu vorba totul, vei reusi sa netezesti realitatea pana se va mula dupa strambaturile noastre ? Oare nu se cuvine ca noi sa ne intreptam si sa fim indreptati, in loc sa incercam a darama ceva ce nu se poate clatina ?
Inchei cu rugaciunea : Ai mila Doamne si de cei cu mintile imbeznite, ca in loc de bastoane albe, ne facem drum cu sabii ascutite.
Cuvant de incurajare: nu dispretui mustrarea,ci prinde esenta. Inteleptul primeste sfatul bun, cercetand lucrurile, el e capabil sa se intoarca oricat de departe ar fi inaintat pe poteca rautatilor si iluziilor.
Perspective: Aceleasi vorbe pentru unul sunt indreptar, pentru altul tema de batjocura, pentru unii de neinteles, iar altora le va confirma ceea ce deja au trait.
Lege:
Nu realitatea este relativa, ci perceptiile noastre asupra ei.

Niciun comentariu: