duminică, 2 mai 2010

de unu mai, ... plimbare si mesterit, nu mici si bere

Incep prin a ingrosa linia cu care am subliniat mai drevreme, ...
Tin sa-ti spun ca nu esti deloc finut, chiar daca te prefaci ca esti nemultumit de gunoiaiele si comportamentul celor din jurul tau.
Atata vreme cat iti renovezi apartamentul si molozul din portbagajul masinii il golesti pe marginea drumurilor laturalnice, ma astept sa-ti placa. Doar este o activitate pe care o practici, nu te obliga nimeni. La fel e cu deserurile de tot felul.
Dar cred in schimbare, chiar daca-i lenta, buna-i si aia. Iti doresc sa fi sanatos si sa iti revii din gandirea egoista, aia cu "fiecare cu gamela lui".
Actiunile negative ale unuia sau unora se rasfrang asupra intregii comunitati.
Nu-i de nici un folos insa, sa agresam verbal ori altfel pe cei ce practica astfel de lucruri, ei cu siguranta in sinea lor au motiv (nu le dezbat acu, dar le cunosc majoritatea).
Continua sa fi exemplu pozitiv, chiar daca batranul nu se va mai schimba, poate o va face copilul sau nepotul lui.
Asa, o data intrat in padure gasesti o alta lume.
Esti inundat de verdeata. Totul misuna si fasaie prin copaci si pe jos. Insecte, soricei, soparle si pasari, toate fac cate ceva.
E plin de omizi acrobat, care coborand in rapeluri lente, ajung pe fata ori pe hainele noastre. Foarte bine fac, ca si ala-i antrenament bun.
Tura asta are in ea tot ce trebuie. Inafara plimbarii , mai avem ca scop sa ne luam ceva lemn pentru linguri si pentru o coada de topor. Gasim de toate. Padurile astea sunt generoase.
Primavara e pe terminate, ne dam seama si dupa faptul ca la racoarea copacilor putem sta cat vrem in tricou, fara macar sa simtim ceva rece la spatele transpirat.
Pentru ca iti place sa vezi scule de padure, in special taietoare, am zis sa-ti le arat pe ale noastre. Acu nu stau sa vorbesc despre asa ceva, o fac altii destul, ... si bine fac.
Uite doua cutite asemanatoare, din aceeasi categorie, unul un pic mai lung decat celalalt.
Acu are teaca si a lu Vlad.
Si inca un lucru, vreau sa-ti arat topoarele astea, de padure, ideale ca marime, atat pentru cioplit cat si pentru mesterit de tot felul , in excursii.
Sunt destul de asemanatoare, ambele sunt suedeze, iar firmele care le produc, fac probabil cele mai bune produse de acest gen pe care le poti gasi.
Desi sunt doua firme distincte, totusi chiar si modele de topoare poarta aceeasi denumire.
Poate nu le-ai vazut niciodata unul langa altul. Acu ca o venit si Vlad, le-am pus sa se cunoasca.
Mesterit, pregatit, apoi am mers in continuare. Si-o gasit Vlad ceva lemn dinasta mai afectat, dar cu nuante faine, is curios ce-o sa scoata din el.
Pauza aduce si ceaiul. Cu apa paraului de langa, cu mugurii de pin si menta proaspata iese un ceai excelent.
Un pic de miere si licoarea e gata.
Mai face asta si o supa la care adauga si verdeata tanara si cam asta e.
Sus in deal, traversam poiana mare si dam peste pinul ala de demult, ala fain. Are in el lemne batute cu cuie mari, resturi ale unui foisor dinasta de unde vanatorii aruncau gramezi de plumb in tot ce trecea dintr-o parte in cealalta. Acum nu mai erau decat resturi, lemne care atarnau urat si stricau tot farmecul "batranului" . Pinul asta este reprezentativ pentru zona respectiva, deoarece este singurul de acolo.El este si un bun reper, dar si motiv sa mergi sa-l vezi.
Arata exact ca unul din cei mai reusiti bonsai, ... sau cel mai reusit bonsai arata ca el.
Urcam, curatam si plecam.
Tot aici poti sa vezi goruni sanatosi, palcuri de mesteceni, iar mai jos in padure si pini maturi.
Mai e cate-un stejar impresionant ca marime, care a ramas netaiat din vreun motiv anume.
Cei mari (doi pini), cei mai grosi si inalti sunt cei doi de langa drum (n-ai poza sa-i vezi, las, altadata), pe care am vrea sa-i punem in evidenta si sa ii includem ca obictiv turistic in traseul respectiv.
Pe firul apei coboram si merem catre casa, ca sa ne apucam de cioplit.
Mai schitat asa (iti scriu), ca sa nu stau prea mult la povesti lungi, ca ba unul ar citi mai mult, ba altu nu se uita decat la imagini.
Adevarat ca o imagine face cel putin cat o mie de cuvinte, dar imaginea un pic explicata in cuvinte face cat zeci de mii de cuvinte, fara imagine.

5 comentarii:

Alex spunea...

Foarte fain! Vad ca merge treaba la Soimu :). Inteleg ca va intelegeti bine cu cutitele alea.

Un toporas din ala vreau si eu. Eu am un frate mai mare. Small Forest Axe. Dar parca nu merge sa-l cari mereu. Recomanzi ceva dintre alea doua? Sau ambele sunt la fel de bune. Unul vad ca are lama mai lunga.

Silvestro2in1 spunea...

Topoarele sunt Gransfors Bruck MiniHatchet.
Cutitele vad ca au lama D2, dar spune-ne te rog cine este cine este producatorul lor (al lamelor), ca nu imi dau seama.
Multumesc

Micul Mester spunea...

Ti-am trimis pe mail raspuns la treaba cu topoarele, care ce face.
Topoarele nu sunt Mini, ci Wildlife.
Cat despre cutite, uite, ti-a raspuns Alex.

pit74 spunea...

norocosule,traiesti intro zona faina

pit74 spunea...

lamele le face cristian soimosan