marți, 22 iunie 2010

Una lunga si ingusta, care incape unde altele nu


De la padure am luat carpen, de sus de pe dealurile pe unde alerg, intro zi ploiasa. Peisaj de jungla, umezeala, caldura si multa multa verdeata. De la carpenul cazut. Tu sti cand am facut lingura asta, ca ne-am intalnit sus, veneai de la alergare. Te-ai oprit si am vorbit un pic.
Na, lingura e diferita in primul rand pentru ca e mai ingusta ca cele mai multe. Este supla, comoda si aduna si ultimii taietei de pe farfurile.
Are culoare placuta, fibra se distinge clar. Nu-mi dau seama cat vezi din imagini, ca eu cand iti scriu is cu ea in fata.
E usoara, lunguta si foarte comoda.
E bine finisata , asa cum poti finisa un lemn tare, cum e carpenul.
Din nou, e genul de lingura care poate unora le place mult, in vreme ce altora nu.
Dar ca-i eficienta la mancat, aia-i sigur.
Marii mancai pot sa afirme ca are cupa prea mica, ridica prea putin la gura, dintr-o miscare. Dar na, aia-i pentru ei.
Lemnul tare mi-a permis sa o fac supla fara insa ai slabi rezistenta.
Asa ca sa iti dai seama de dimensiuni , cupa pe interior (concavitatea) are lungimea de 5,2 cm si latimea de 3 cm. Asa ca faci treaba buna cu ea.

5 comentarii:

Daniel spunea...

Lingurile sunt lucrate integral manual ?

Micul Mester spunea...

Da.

Daniel spunea...

Felicitari, arata fabulos.

Poate puteti, asta in cazul in care si doriti, sa faceti un ghid cu poze despre tehnica de prelucrare.
Eu am inceput sa lucrez la o lingura pentru fetita mea, dar m-am oprit, nu stiu cu ce sa fac causul. Am vazut ca sunt ceva cutite curbate, speciale pentru astfel de operatii. Se poate inlocui acea scula, la aceasta operatie ? Si cu ce ?

Multumesc.

Micul Mester spunea...

Am pus mai demult doua postari, una in care explic cate ceva despre unleltele necesare si inca una in care am prezentat cam cum se face lingura.
http://miculmester.blogspot.com/2010/03/de-la-arbore-la-lingura-apoi-iar-la.html
Cutitul asta cu lama indoita, denumit si scoaba, e special pentru a obtine astfel de suprafete concave. Dar se mai poate folosi si o dalta concava.Am facut linguri si cu dalta, ies la fel de bine, mai incet ce-i drept.

Alin spunea...

O lingura cu care mananci tot...incet dar sigur! :)