vineri, 29 iulie 2011

Nu-i o moda trecatoare, ci un mod de viata.

Ma gandesc ca cei ce se nasc in dersert il inteleg mai bine si chiar il indragesc. La fel si cei ce se nasc la munte.
Apai daca de mic, de cand am vazut padurea am urcat dealul si am intrat in ea, e putin probabil sa nu-mi placa cat traiesc.
Vad si ma mir de ei cum se iau dupa gloata.
Spui ca ai personalitate si ca esti original in felul tau, insa realitatea si modul in care te afisezi te contrazice.
Tu daca vezi pe unii baieti la televizor, pe strada, scoala, cluburi, si alte locuri pe unde umblii (ca in mod cert nu la padure) ca se tund intr-un fel si isi iau un anumit gen de imbracaminte, copiezi fara sa gandesti, fara sa intrebi ce si de ce. La fete nu intru in detalii (tocuri nebunesti, zorzoane, haine ce in vremea copilariei noastre erau purtate cel mult de prostituate, vopsele prin par si pe fata, pe unghii, etc) ca e mai grav si probabil voi fi linsat. Dar subliniez ca cine ti-a zis ca nu esti frumoasa decat cu aceste masti te-a mintit iar tu ai crezut si acum esti in stare sa vi si cu argumente.
Incep prin a spune ca nu ma intereseaza daca te lezezi sau daca ma aprobi. Nu emit teorii si nici nu zic nimic nou, sunt doar simple remarci (simple, ... dar reale).
Daca anul asta se poarta creasta si gelul, evident ca esti cu valul. Daca la anul o sa apara si o codita, ai sa-ti lasi, ... ca altfel ramai fraier in ochii altora : )) si parerea lor conteaza , nu ?
Auzi, dar tu chiar crezi ca-i pasa cuiva cum te afisezi ? Nu vezi ca fiecaruia ii pasa doar de sine ? Uite, daca nu crezi, ia exemplul tau. Tie iti pasa altu cum se imbraca ?... nu. Iti pasa tu sa fi "aranjat" .
Utilizezi un limbaj afectat, cu multe cuvinte inutile (din care si multe injuraturi, pe care nici
nu le mai sesizezi, normal, ca doar asta-i limbajul uzual).
Observ ca in zilele noastre daca nu se rade mult de altii, daca orice discutie nu cuprinde si acest tip de "buna dispozitie" parca nici nu exista .
Observ de altfel ca bunul simt, politetea, rabdarea si minimul ala de respect si indraznesc sa zic decenta, se mai zareste asa foarte sters cand si cand mai mult la unii oameni trecuti deja de orice se poate numi tinerete.
Nimeni nu mai asculta o vorba buna, constructiva, care zideste caracterul si intelectul (ca daca zic si spiritual, deja ii gata). Aiurea.
"Ma obosesti cu vorbele tale. Ce tot spui ?! Vorbesti intr-una, nu inteleg nimic. Mai bine hai sa-ti spun ce-o facut ala, ... ".
In fine, acu ca te-am plictisit si pe tine si ca am gatat introducerea revin la padure.
Si sa nu zici ca nu-i spiritul de turma si entuziasmul de moment, ca te minti pe tine, nu pe mine, ... ce treaba am io cu asta !
Daca vezi o emisiune cu Ray Mears, ti se aprinde o dorinta de a iesi un pic la padure. Mai citesti pe un blog. Apoi il mai vezi si pe baiatul asta de sare si alearga pe unde numa aia n-ar trebui sa faca (Bear) si te gandesti ce fain e la munte.
Mai un blog, mai o informatie, vezi si tu ce au altii, iti iei si tu, ... ca vezi la ei si probabil asa trebuie (cum zicea si salvamontistu de baietii aia cazuti - " ba, dar daca aveati coarda, ... de ce n-ati facut rapel? ! Raspuns - "n-am stiut". Dar daca aveti pioleti de ce nu v-ati oprit ? ... Raspuns N-am stiut" . Salvamontistu - pai la ce le mai carati cu voi ?!!! Raspuns - "Asa am vazut la altii si am crezut ca trebuie").
Poate ca anul trecut a fost la moda bushcraft si survival ! Dar anul viitor ??? :))
Poate ca anul asta e la moda cu scutere si atv-uri si jocuri pe calculator (stiu ca astea merg tot timpul, :)) e doar un exemplu). Ei si asa ne scaldam in toate apele si iesim uscati, ca gasca.
Nota: descopera ce-ti place, si daca faci ceva, fa pentru ca ai ales si pentru ca doresti asta, ... nu pentru ca asa vezi la altii. O iei progresiv si sa te intrebi de fiecare data la ce bun asta si cealalta (si evident cauti si raspunsurile).
Una peste alta, a merge in natura trebuie sa fie ca cititul si nu ca purtatul blugilor rupti (asta-i alt paradox , sa-ti ei din magazin haine direct rupte ! dar ce stiu io de moda, sunt doar un taran).
In sensul ca o data ce ai invatat sa citesti, vei citi din ce in ce mai corect, mai repede si mai eficient , adica mai si pricepi ce citesti (nu te vei lasa dupa 2-3 ani, incercand in schimb trasul cu prastia).
Apropo de prastie, am o guma tare, maine sper sa-i gasesc o cracana faina.

6 comentarii:

dodo spunea...

Bine zici mestere !! generatia Kenvelo e la putere acum si se dezvolta repede fara nici o baza ! Sa vedem ce-or face cand se vor lovi de problemele reale ale vietii !?

toctomerius spunea...

Ma bucur pentru initiativele tale, de a incerca sa transmiti valori. Ma straduiesc sa fac si eu asta. Unora li se pare ca urlam la luna ... :-)
In curand, se vor aduna tot mai multe glasuri ... si atunci se va forma un cor ... puternic. Ca de exemplu (ce poate face internetul - pe langa celelalte rele) ... http://www.youtube.com/watch?v=D7o7BrlbaDs
Succes MESTERE mare :-)
Te sustin.

Radu spunea...

Da mestere bine zici precum nu ai hidiede (reg. Chitara).Acuma partea cu copiatu pe unu si pe altul nu ii rau daca il copiezi cu cap. Asa cum unu are un cort si vrei si tu, normal ca-ti iei unul ca sa fie bun si de aceea te documentezi. Dar la generatia Bamboo nu poti sa le ceri asta, ei au tutzi-tutzi in cap si atat. Daca le atragem atentia in fata poate mai primim si una dupa cap.Ca, de nu suntem in pas cu moda. Dar cum zicea si Toctomerius daca suntem mai multe guri poate o sa ne auda civeva.

Sustinere si din partea mea.

Anonim spunea...

Felicitari prietene pentru rostirea acestui adevar. Am gasit blogul tau accidental in timp ce ma documentam despre diferite specii de copaci, insa impart si eu aceasi iubire pentru natura si padure. Vorba aceea: Romania e o tara foarte frumoasa, pacat ca e locuita....si cat adevar poate sa fie in fraza asta. Generatia asta de "cocalari", care se copiaza unii pe altii nu are nici o legatura cu natura...si e pacat, ca vor ajunge oameni mari, dar fara experienta de viata.. Numai' bine mestere!

Micul Mester spunea...

Amu sti cum ii, noi suntem cei ce locuiesc tara asta frumoasa.
Si daca vrem sa fie altfel, sa punem mai sa facem mai mult.
Sa incepem prin a nu incuraja obiceiurile proaste, iar cea mai buna metoda este sa nu procedam la fel. Fiecare sa fie exemplu pentru cei din jur. Necesita rabdare, inversunarea noastra sau a oricui n-ar folosi la nimic.
Nimeni nu-i mai bun, nimeni nu-i mai rau. Trebuie sa constientizam impreuna si sa luam atitudine.

Micul Mester spunea...

Amu spus si subliniez. Cand ne nastem, suntem 0.
Nimic nu stim.
Pe masura ce crestem copiem.
Ceea ce ne apartine este doar diversitatea lucrurilor ce le-am copiat si modul in care le expunem. Nu invetam lucruri noi. Insa putem in oarecare masura sa alegem ce sa copiem si cum sa expunem.
Omul este o imagine, un tablou daca doresti.
Sau poti spune ca-i un vas.
Tabloul arata o imagine, transmite un mesaj.
Vasul este gol, dar il poti umple cu ce doresti.
Alege sa-l umplii cu ceva bun.
Omul este o oglinda.
Oglinga reflecta lumina.
Dar daca sta in intuneric va reflecata ea oare ceva ?