luni, 5 septembrie 2011

nuante


Din ciclul : "n-ai cal mergi pe jos" ; Carasul e mic , n-a plouat de mult.
De ce e scris ? pai nu e cum te gandesti. Nu ca sa vezi pe unde am mai umblat, aiurea. Jurnal scrie altul. Eu nu vreau decat sa vezi lucrurile astea intr-o nuanta poate diferita decat celelalte.

" Atentie ! Padurea nu-i loc de joaca, .. dar nici groapa ta de gunoi. "
Lumina e mai vizibila din intuneric, decat intunericul in lumina, ... sau o fi invers ?
Treaba-i ca tre sa mai intram si in vreo pestera, ca o trecut prea mult de la ultima.

Copacii cazuti ce altadata imi ziceau : e drumul blocat, se inainteaza greu sau "au ce nasol ii ", acum constituie doar un element in plus in peisaj ( "daca stai langa aeroport nu te mai miri de avioane") .

Nu faptul ca te poti caza la cabana , ci mai de graba ca-i din lemn si piatra mi-a placut si mai ales cum se oglindeste in lac.

Ici-colo cate-un vampir.

Apa lui e curata atata vreme cat ploaia nu spala dealurile. In curand barcute de frunze vor naviga in aval, iar lumina va patrunde in cantitate mai mare printre crengile lor.
Vine toamna, acopera-ti lucrurile cu ceva, ... cu o tenda ar fi bine. Ca da roua, iar noaptea e mai rece decat era, dar focul va fi mai cald.

"Cerbii din padure "

Dar asta e in tarc! El nu mai alearga pe unde vrea. Padurea nu mai e a lui. A lui e sarma si poate curentul ce trece prin ea.

Poate ca a fost gasit ranit, poate ca ei l-au ranit. Poate ca a fost cumparat sau poate alte variante. Parea bine, adica umbla normal si se hranea.
Cert este ca indiferent daca el o sa mai umble prin padure sau nu, cerbul in tarc e ca salamul in frigider - e o chestiune de timp pana ce-l mananci !
Insa speranta e ca el va fi lasat liber intr-o zi, asa ca celelalte detalii nu vreau sa le mai stiu.
Si inchei plimbarea de o dupa-masa sau o dupa-masa jumate cu imaginea lacului la apus ( ... de soare, nu de lac ! ).

Un comentariu:

Anonim spunea...

Locul din ultima poza , e facut pt reflectare ce duce pana la chintesenta omului !Frumos !