La capitolu alte mestereli includ tolba. Avand piele groasa de bovine si ata cerata, nimic nu m-a oprit sa o fac. Nu obisnuiesc sa lucrez cu sabloane si masuratori. Indiferent ca fac un arc, o sulita, cutit, papuci,o traista, lingura, cana, haina etc. Dupa ochi si poate din snur merge totul (uneori utilizez o sfoara sa determin mijlocu sau o anume parte la ceva), incercare si ajustare. Si am observat ca se formeaza un anume simt care te ajuta sa aproximezi si sa "cantaresti" din ochi.
Este o tolba laterala,mie astea imi pica mai bine. Dar i-am facut prindere ca sa poate fi purtata si pe spate.
E simpla, fara prea multe ornamente (ca sa nu fie mai faina ca arcu si sagetile :)) ), ca sa ramana in sfera utilitara. Desigur ca se poate face in multe alte feluri.
Mic nu este simplu ci din contra este cel putin la fel de complex si semnificativ mai greu de realizat, daca implici aceleasi scule si maini la executie. Nici finisajul nu este usor cand simti ca degetele is ca niste butuci pe langa "aschia" asta mica.Tot felul de treburi se pot face din lucrurile care de multe ori le consideram rebuturi sau deseuri. Mai cu seama daca sunt organice. Ma gandesc acu la lana ce am vazut-o in padure acu doua saptamani, de la cum o tuns ciobanu oile. Acu mi-ar prinde bine la ceva si atunci ca fraieru nu am gandit atata cat sa iau. Si sta acolo pe jos si ploua peste ea si vantu mana frunzele si o calca mistretii si e ca nimic acolo, dar la mine ar fi fost ceva.
Dar las ca amu am bagat la cap. Am bagat la cap sa iau cand se ofera, ca de astept pana am nevoie, e prea tarziu.
Seva la carpen curge de numa, probabil in scurt timp se porneste si la artar si mesteacan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu