luni, 3 decembrie 2012

asta-i bun sa-l iei cu tine

 Ii de fapt cutitu pe care io l-as lua oriunde. Lama e cum iti ziceam mai devreme, tot dinaia finlandeza (Enzo) si tot un otel O1 are.
Maneru l-am facut din mesteacan dinasta argintiu de la noi. Am ales lemnu inca de acu un an si l-am pregatit cu grija. Din doua bucati numa una a fost potrivita. In rest felia aia neagra e din corn de bivol. Maneru l-am incheiat cu niste corn de cerb carpatin pe care am si nituit tija.
 Teaca de culoare neagra, din piele de ren, ii vine la fix si-l tine in siguranta.
 E ascutit la varf si mere bine atat la lemn, cat si la taiatu mancarii. E ala de il iei cand meri la munte si-n paduri, ori ca meri pentru o zi sau o luna.
  Am intors-o ca sa nu para ca e ceva secret pe dos.
Il ti fain in mana si e pe cat de robust pe atat de usor. Nu e genu care sa-ti rupa centura, dar e ala pe care te poti baza si la munci mai serioase.
Avand in vedere ca lama e ceva mai ingusta decat la alte modele de la ei, mere mai bine la cioplit. In rest e la fel de groasa si de lunga.
Daca ai ceva intrebari legate de el, scrie si tu un mail .
In rest, mai important decat cutitu este sa-l folosesti. N-am sa te mint spunandu-ti ca e bine sa ai un cutit dinasta ca fara el traiesti mai nefericit :)) (tehnica  "americaneasca" binecunoascuta) ci mai de graba iti zic de pe acu ca daca nu ai de gand sa mesteresti si sa iesi in natura, mai bine nu-l lua deloc, lasa pe altu care chiar il foloseste.
Numa bine.

2 comentarii:

Cătălin George Feștilă spunea...

... arata bine , poate ar trebui sa spui si cat vrei pe el.

Micul Mester spunea...

Pai e cum am zis si in postare, ... care-l vrea imi trimite o "scrisoare".