luni, 13 mai 2013

kuksa

Dupa cateva luni de iarna si inca cateva de primavara am izbutit sa  finalizez.  Ii o kuksa medie zic io si ii din lemnul ala rar si greu de prelucrat. Stii cum ii si cu bubele astea de mesteacan, nu doar ca ele is rare, dar fiecare din ele e foarte diferita de cealalta. Asta de exemplu a iesit printre cele mai vargate de pana acum.
Ca de obicei , am preferat sa sacrific un pic la prezentarea ei, sa renunt la cadru amenajat si lumini si sa ti-o scot in cadrul natural.
Io zic ca la marimea si forma asta mere foarte bine sa o iei cu tine in toate drumetiile si calatoriile.
Ii clar ca mere sa o folosti si acasa, pe santier, la birou, pe macara, in mina, la parlament, oriunde meri sau lucrezi si te apuca setea sau pofta de o cana cu lapte, cafea, vin, suc de fructe,ceai,etc.
La asta i-am lasat o urechiusa sub toarta, prin care i-am trecut snurul din piele impletita. O sa vezi ca-i comoda la folosit si cu siguranta ca simplitatea ei aduce ceva placut celui ce o foloseste.
Totusi pentru care si-o doreste doar ca sa o puna pe raft si sa se uite cand si cand la ea sau sa o arate altora, recomand sa n-o ia, mai bine sa cumpere de la mesterii olari o vaza frumoasa sau vreun bibelou.
Asta este o kuksa si macar din respect pentru ceea ce reprezinta ea, ii bun sa o foloseasca omul si sa o faca cu placere.

Niciun comentariu: