E usor curbata si sta bine in mana, dar si in farfurie.
Si nu stiu din ce cauza , dupa atatia ani inca ma mai intreaba cate unu daca e de vanzare lingura asta, pai sigur ca e de vanzare, ca doar nu is narod sa ti le arat asa aiurea doar ca sa ma laud cu ce cioplesc. Probabil is altii care cioplesc mult mai bine si bine fac. Eu din asta mananc paine, iar tu cu ele mananci ciorba.
Toate is de vanzare din lista asta , dar io zic ca is de dat si nu afisez preturi aici, ca nu e magazin online si nici nu vreau sa arate a magazin.
Vreau ca si cei ce nu au treaba sa cumpere linguri, sa poata gasi pe blogul asta ceva ce le place si cine stie poate chiar ceva ce le foloseste (daca nu un lucru, macar o informatie).
Nu ma intereseaza in mod deosebit sa vand linguri tuturor. Daca o fac e cu atat mai bine. Dar daca nu, tot transmit un gand si tot iti ofer o portita catre aer curat si poate un anume mod de raportare la lucrurile si persoanele ce te inconjoara.
Care-i satisfactia ? pai este. Pentru ca acum sunt mai multi care au prins drag de mesteritu asta si o sa vezi ca sunt baieti si fete in toata tara care incearca sa faca o lingura din lemn. Altu poate ii invata sa fumeze , io prefer sa le arat cum sa ciopleasca. Tu poate ne vei invata cum sa gandim sau cum sa umblam, foarte bine.
Apoi io cred ca informatia netransmisa se pierde. Si cred ca "legea" la care tii atat de mult si care spune ca "secretele tale te protejeaza" si cauti sa tainuiesi si sa fi tainic, este o eroare. Sa arati doar o anume fata si sa ascunzi multe altele, de frica ca cineva ar putea sa-ti afle secretele, ... grija lor de treaba ta, fiecare le are pe ale lui.
Io cred ca nu ascunderea informatiilor te face puternic, ci curajul de a impartasi ceea ce si tu ai invatat. Sa le arati si lor atat cat stii, si poate va observa altu cum lucrezi si va zice ca nu e bine. Nu te intrista ci spune-i sa-ti arate cum trebuie sa faci. Si atunci el iti arata si vei inavata sa faci bine . Asta e avantajul fata de principiul in care crezi ca poti sta inchis in micul tau univers si poti fi sau face ceva reusit.
E cum zicea si Duba, ca la triburi, nu cum mint astia ca-i legea junglei ...
Ci legea junglei e aia in care fiecare isi aduce contributia in trib si lucrurile merg bine pentru tot tribul.
Apropo de mesterit, poate in viitor , daca se urneste ceva, o sa vreau sa avem si la noi in tara tabere de cioplit, impletit,improvizat, etc.
Poate daca voi gasi ocazia si cadrul potrivit si vom inchega echipa destoinica, vom reusi sa facem chiar niste cursuri si tabere in care sa invete omul lucrurile in mod diferit fata de cum i-au fost aruncate pana acum.
As vrea sa iti arat o data cum o sulita aruncata inspre tine nu te transforma automat intr-o victima. Ci vei vedea nu doar ca e posibil sa te feresti de ea, dar si sa o prinzi. Iar partea grea abia atunci vine, cand tu vei fi in pielea atacatorului si va trebui sa iei decizii intelepte. Astea si multe altele despre tot ce inseamna iesitul in natura, perceptie, dezvoltarea aptitudinilor, intelegerea si orientarea in cadrul natural in diverse tipuri de mediu si mai ales cum sa ajungi sa te simti oriunde ca acasa si nu ca un intrus.
Si vei intreba o data (sau poate de mai multe ori) "cine esti ? sau "ce pregatire ai ". Cine sunt e mai putin relevant, iar pregatirea nu se masoara in grosimea hartiilor (atestate, diplome, care stii si tu cum se dau). Vorbesc de un domeniu nou, vorbesc de o treaba ce are de-a face cu a fi om si mai mult de atat sa gasesti un avantaj din umanitatea ta. Sa inveti cum sa calculezi corect proportiile si sa stii ce sa nu minimalizezi si ce sa nu amplifici, ci sa te raportezi la fiecare element cat mai aproape de sensul real.
Daca de aici vei pleca nu doar cu anumite cunostinte practice, dar mai ales cu capacitatea de a invata sa inveti, atunci vei reusi sa pasesti si singur si chiar sa te corectezi.
Nu trec peste introducere care nu contest ca este abstracta pentru multi, dar voi aloca timp special intr-o anume postare la un anume moment.
Pofta buna si seara faina sa ai.
3 comentarii:
Ucenicul vrea tot tmpul sa-si ajunga profesorul.Incerc cateodata sa cioplesc lingura sa semene cu una din lingurile tale dar iasa ca a mea.Vreau sa spun ca orisicum as face eu uit ca fiecare are stilul sau "original"si nu trebuie sa copie pe nimeni.Deci pot sa-ti spun ca si eu fac parte din cei care au luat aceasta activitate a cioplitului prin intermediul blogului tau,si iti multumesc inca o data pentru acest lucru.Acum cand am cateva clipe libere incerc sa le valorific cat mai bine prin a citi sau viziona despre aceasta arta complexa a cioplitului si apoi a pune in practica,asa cum inteleg eu.Spor la treaba iti doresc .
Meştere, EU sunt unul dintre aceia care trebuie să-ţi mulţumească cu recunoştinţă, pentru că datorită lingurilor tale cioplite cu atâta dăruire şi pasiune, am încercat şi eu să scobesc la câte o bucată de lemn şi apoi, cu mândrie şi satisfacţie, să îndrăznesc să-i zic "lingură". Eşti o permanentă sursă de inspiraţie şi de admiraţie! Mulţumesc!
Nu-i bai nici cu copiatul. Faptul ca invatatm de la invatatoare literele, nu inseamna ca trebuie sa ne imbracam ca ea. Si copiatul are beneficii, dar are si limite.
Cam tot ce facem si invatam,are la baza ceva copiat sau inspirat.
Important este ce iasa de acolo si modul in care ne raportam la toate.Io invat de la voi, voi de la altii si mere treaba.
Si eu iti doresc spor.
Trimiteți un comentariu