joi, 22 mai 2014

fina din lemn de paducel

Nu stiu unde, de ce si cum, dar lingura asta imi da impresia ca-i mai feminina (pff, iara mi se pare ciudat cand spun io dinastea, dar parca asa imi inspira).
E pe cat de gratioasa, pe atat de bine legata.E comoda la utilizare si o placere pentru ochi.
E simpla si nu are nevoie de alte zorzoane sa o impodobeasca .

3 comentarii:

Anonim spunea...

Mestere o intrebare pt cineva ca tine care lucreaza cu lemnul...pentru o toporisca crezi ca ar merge mult mai bine o coada(35-40de cm) din lemn de paducel decat de salcam,frasin sau fag?
Ma refer la rezistenta in timp,salcamul dupa cativa ani se crapa de-a lungul fibrei,fagul se mai rupe si iel,de frasin sincer nu am avut.
Paducelul e mai greu cred,dar imi pare mai tare si credca tine mai mult in timp.
Se poate folosi si lemn de corn?
O parere ar fi binevenita.
Multumesc frumos,numai bine!

micul mester spunea...

Io unu as face din frasin. E un lemn echilibrat, are si tarie si elasticitate buna. Fagul e solutie de compromis, salcamul la fel. Paducelul si cornu le exclud din start (is prea rigide, parerea mea), decat n-ai acces la altceva , ... ceea ce e putin probabil.Daca nu gasesti frasin, atunci carpenul e mai bun ca paducelul. Acu na, lemnu nu ajunge sa fie foarte tare, tre sa preia bine si socurile care apar sa nu ti le transmita toate in mana.

Anonim spunea...

Asta am vrut,sa aud o parere mai pe larg de la cineva care a lucrat cu lemnul.

Da,se prea poate sa nu fie de ajuns sa fie doar tare ca si lemn.

Multam frumos,Doamne ajuta!