luni, 19 aprilie 2010

doar un ceai, la o plimbare

Intr-o zi frumoasa ca asta, merge la fix o plimbare. Cautam sa prospectam un traseu de alergare pe teren variat, prin padurile din stanga.
Pe marele covor verde calcam, fara sa ne descaltam, decat poate de gandurile inutile.
Adiere calduta usuca fruntea transpirata de urcusuri.
Nu doar noi alergam prin padurile astea.
Caprioara face ce vrea, am vazut-o azi, o tras niste salturi, parca sarea in apa. Alearga prin desisuri cum nici nu-ti inchipui.
Balti mai mari ca vara sunt acum populate de puzderiile de copii de broasca.
Mormoloci ce misuna si spumega apa, vor umple padurea nu peste mult timp cu broscute. Noaptea , mai ales, o sa le auzi bombanind.
Urcam un deal, coboram o vale.
Mai curatam poteca cu maceta, taiem cate-un spin , o creanga noua.
Tragem bustenii cazuti in poteca, masuram traseul ce urmeaza a fi marcat.
Sarpele asta mic, cred ca prospecta si el un traseu.
I-am dat sa se joace cu briceagul pana ce-i fac vreo poza sau doua. Dar nu i-a placut, ii era mare. A pai l-o pus Vali in iarba si am mers mai departe.
Tura nu-i lunga, are vreo 13 km cu totul, dar e aici la noi si are diferente de nivel, paduri faine si animalute care mai de care mai simpatice.
Nu iesim din padure fara sa gatam ritualul ( ritual ? asta nu-i a mea, is prea taran pentru gandul asta). Nu domle nu-i ritual, e doar un ceai cu lamaie.
O plimbare, toti fac plimbari, pentru asta m-am obosit sa citesc ? Pai plimbari fac si eu si nu scriu despre fiecare, ... zice el (care el ? nu stiu, tu, sau el).
Foarte bine ca faci plimbare. Iti aerisesti putin mintea, te umplii de curat si frumos (nu-i ca la detergenti, aici e real).
Este extraordinar ca-ti place natura si ca iesi de cate ori ai ocazia, in felul asta sansa ca si copii tai sa faca la fel este mare. Educatia potrivita se face prin exemplu. Pare banal stiu, dar nu putini sunt cei care tot ce vad la parintii lor este cearta si betii, scandaluri lungi si batai dupa ce vin "afectati " de la birt. Sunt altele si mai nasoale.
De aia zic, chiar si ceva ce pare atat de simplu si banal, va avea un efect benefic atat asupra ta cat si a familiei tale si poate a prietenilor sau vecinilor pe care-i inviti la o tura.
In rest , sa fi sanatos ma baiatule.

7 comentarii:

Alin Alexa spunea...

salut. ceea ce ati vazut voi este o soparla, nu un sarpe :)
se numeste "ophisaurus apodus". e o soparla fara picioare, foarte raspandita in europa de est. creste pana la 1.4m

Micul Mester spunea...

asa este, :) , asta-i ca si cu padurea de brazi (care de fapt sunt molizi sau pini).
Poate ca totusi nu e "ophisaurus apodus" ci e "Anguis fragilis " ceea ce mai numim si "sarpe de sticla" .Dar na, nu conteaza, ca despre altceva era vorba, ...

Alin Alexa spunea...

totusi tind sa cred ca era ophisaurus apodus. anguis fragilis e ruda mai mica a ophisaurus apodus, iar din a doua fotografie pare sa aiba mai mult de 1m.
sper sa nu fiu inteles gresit, nu vreau sa fac pe desteptul, am invatat multe de la tine, de pe acest blog. incercam doar sa dau o mana de ajutor :)

Micul Mester spunea...

Vezi ca e aceeasi ca-n poza cu briceagul, ... si briceagul nu are 80 cm, ... ci doar vreo 10,deci ea saraca avea numa vreo 22-23 cm, ...
Cum spuneam, este ceea ce numim "sarpele de sticla" (Anguis fragilis) si da, nu e sarpe, dar accentul nu se pune pe sarpe sau specia de mormoloci, pentru ca postarea ar fi avut cu 1200 de randuri in plus, daca despicam firul. Era vorba de altceva acolo.
In rest stai linistit, orice interventie e bine venita.
Numa bine

Alex spunea...

Am mai invatat ceva :). Habar n-aveam de soparla fara picioare :)

Alin Alexa spunea...

@micul mester, ai dreptate :)
oricum, cel mai castigat se pare ca a fost Alex, a mai invatat ceva nou :p, deci tot "raul" spre bine

o seara frumoasa va doresc

Micul Mester spunea...

Rau ? nici un rau toti suntem castigati. Cine mere la padure e castigat ! Si daca ii place e si mai castigat. In rest, sa n-ai nici o grija ori vreo retinere, ci sa spui ce ai de zis oriunde, oricand, ca nu-i cine are dreptate, ...