De cum intra, pune ochii pe lame. Una-i a lui, dar mai are una mica la el.
Planul e gata, manere la cutite si vreo lingura, daca mai avem timp.
A venit incarcat cu daruri multe. Lemne care mai de care mai de soi, unele de la noi, altele de departe. Primesc lemn de meranti, stejar olandez si bonus corn de cerb.
Fiindca era deja amanat, merem sa pregatim cele de trebuinta. Lemnul, am zis sa fie amestec : marginile din carpen, ca-i lemn tare, apoi mahon si in mijloc buba de mesteacan; fasii de piele intre fiecare felie. Inainte de astea in felii, isi mai face un maner, pentru ala de lucru. Si-o pus salcam uscat bine, fain lemn si ala.
Potrivim feliile, le gaurim, le indreptam, aplicam adeziv, apoi le lasam asa presate pana maine zi. Seara la un ceai, ne muncim la lingura. Dimineata incepem in forta. Intai electric apoi manual. Dupa cateva ore, aplicam ulei si cutitul e gata.
Manere simple si practice. Ochiul vede ce vrea sau ce poate, dar mana simte.
Poate saptamana viitoare facem alta forma, cu alte tipuri de lemn. Exercitiul nu strica.
4 comentarii:
Imi place cel din dreapta.
chiar imi plac cutitele astea, arata foarte bine, bravo
suuper, as dori sa stiu si eu cum le-ai prins de lama de cutit, as dori si eu sa-mi confectionez niste manare asemanatoare la cutitele de bucatarie
Nu cumva mi-ai trimis ieri mail si ti-am raspuns deja ?
Oricum, nu le mai fac demult cum le faceam aici.
Ajunge doar pila si smirghel, nu-ti trebuie scule electrice, decat poate la gaurile, dar poti si acolo fara electric, daca ai timp sa faci de mana.
Trimiteți un comentariu