sâmbătă, 1 octombrie 2011

de ce verde? de ce padure ? de ce natura ?



Raspunsul e foarte simplu. Pentru ca merita.
Nu suntem ca neam nici prea patrioti, desi ne place sa afirmam asta. Nu suntem nici prea civilizati, desi suntem experti cand vine vorba sa-i observam pe altii si greselile lor.
Cand se aduna oameni, auzi multe nebunii. Ne impingem, ne imbulzim si amenintam chiar daca nu e vorba de vreo miza semnificativa. Nu ne stim locul si nici rabdare nu avem.
Ne gandim mai mult la stomac decat la suflet, ... si mai ales la al nostru decat al altuia.

Nu stiu daca incerc sa trezesc constiinta cuiva. Ca poate nu am vocea atat de puternica si nici cuvintele atat de alese, dar tin neaparat sa pun accent pe anumite aspecte.
Si ma gandesc eu, daca sunt un infractor merit sa stau inchis, dar ea ? Capra neagra care este ca un simbol al libertatii, ea care catara si alearga pe unde noi doar privim, oare cu ce o fi gresit ? Daca tii animalul de hrana, il cresti, il tai si-l manci, pricep. Dar sa gasesti placere in treaba asta, sa-l vezi inchis, asa salbatic cum e, ... aia nu inteleg.
Nu ma intereseaza absolut deloc daca crezi ca sunt extremist sau nu, insa mai zic treaba . Indiferent daca tii animalele astea salbatice in curtea ta (cum is astea) sau la gradina zoologica, e o cruzime si cred ca nici lui Dumnezeu nu-i place.
In sensul asta mai cinstit e vanatorul cu mult, decat tine care preferi sa distrugi spiritul dintr-o fiinta creata sa alerge liber. Ii dai mancare pe saturate, dar ea vrea dincolo de gard, nu pricepi ?

Mai rau decat faptul ca traim in mizerie este ca ne place asa. Nu stiu de ce mai dam vina pe altii pentru deranjul (mizeria, hotia, inselatoria, infractiunile la modul general), cand esti si sunt si suntem toti parte din ceea ce vedem in jur.
Aa tu nu, scuze, nu vorbeam de tine, ar fi si culmea !
Continua sa crezi ca esti bun si nu vei vedea absolut nici o schimbare in jurul tau nici perioada imediat urmatoare si nici mai incolo.
Scoatem barna din ochiul nostru si poate daca o sa vedem cu ochi limpezi mizeria din jur si din noi, vom face ceva, .. altceva decat sa vedem paiul din ochiul altora.
Si observand ca fara comparatii nu constientizam nimic, incet incet inteleg si rostul relelor din viata noastra, care contrasteaza cu putinul si rarul "bun". Adica cui oare ii place mai mult apa daca nu celui insetat ?
Optimist, pesimist, ... prostii. Te-ai obisnuit sa asculti doar naroziile care-ti gadila placut urechile. Nu te mai saturi de glume si batjocuri, de barfe si laude desarte.
Uitam unii de altii, de noi insine, de scopul nostru, ... dar mai de Dumnezeu. Fara simtul raspunderii nimic nu ne ingradeste, nimic nu ne opreste - SA FACEM NEBUNII !
Dar mai bine e sa fim cumpatati si sa traim frumos in locul in care ne ducem vremelnicia macar si pentru putin.
Si atunci am zis sa mai dau o tura la padure si poate sa mai cioplesc cate ceva.

2 comentarii:

Ninulescu spunea...

Da..frumos si bine spus !
Cine are urechi de auzit sa auda :(...

Mihai spunea...

Salut,

Citesc blogul tau de ceva vreme, scrii foarte bine iar fotografiile de pe munte sunt foarte frumoase.
Iti doresc mult succes mai departe, in toate activitatile.

Toate cele bune, Mihai.