duminică, 10 ianuarie 2010

Toti iubim canutele de lemn, nu ?

Si cum spuneam, ciresul preferatul meu, ...
O canuta cu maner, o kuksa, de inspiratie nordica.
Tre sa amintesc ca forma este data in asa fel incat sa fie eficienta, are manerul mai lung, ca sa nu te uzi pe maneca cand iei apa de la ivoare, lacuri, iarna, mai ales in nord, unde temperaturile sunt foarte scazute si ar ingheta instant.
Este o cana mica, numa buna sa-ti astamperi setea.
Cum merg la padure, in stanga potecii, curge un izvor rece, navalnic, nu ma reped, ci socotesc cu privirea, unde apa se domoleste si-mi iau o canuta plina, beau, e rece, nu gluma, o beau cu inghitituri mici, e buna, are gust placut.
Apropo, pentru toti cei care credeti ca apa n-are gust, ... aveti voi probleme cu papilele gustative, sunt needucate. Apa are gust in functie de mineralele si concentratia lor din apa.
Este o cana mica, usoara si ergonomica, are snurul din piele impletita, numa bun so atarni la curea, rucsac sau unde vrei tu. E prea mica ? pai bea de doua ori , care-i problema, ... glumesc, am si mai mari daca doresti.

Un comentariu:

Dan spunea...

are gust apa, problema ca asta de la fantanile publice din oras are gust de teava,metal. si cand dai de una naturala zici ca nare gust doar pentru ca esti obisnuit cu gustul metalic ca sa zic asa. cazul meu cel putin, altii nu stiu ce simt..