duminică, 10 ianuarie 2010

Apropo de bushcraft, ...








Prefer sa nu-i zic asa, e un termen devenit comercial, de fapt doar un alt englezism, deci o sa vorbesc mai mult despre mesterit, la padure. In fine, oricum i-as zice, treaba are legatura cu autogospodarirea in natura (pe scurt spus).
Are de a face cu felul in care procedam cand ne aflam in mediul natural, de cum ne raportam la locurile in care iesim ca sa ne simtim cum se simtea indianul mai de mult, adica acasa.
Are legatura cu mestesugurile de demult, cu felul in care parcurgi o calatorie, cum iti procuri si prepari hrana, etc.
Cum iti asterni asa dormi, ... dar mai conteaza si ca atunci cand iti asterni, sa o faci fara sa deranjezi. Nu fi strain, intrus.
Incepand cu lucrurile simple, cum ar fi sa iti faci la izvor un loc adanc din care sa iei apa, sa-ti confectionezi si montezi un jgheab prin care sa curga apa, pana la confectionarea unui filtru eficient, mijloace naturale de orientare folosind elementele naturale, etc.
Pana la urma are legatura cu felul in care faci ceea ce faci, dar sa si faci, nu doar sa privesti pe altii facand. Sa inveti sa improvizezi, sa confectionezi ce ai nevoie.
Sa umblii mult dar sa cari putin, sa faci multe avand putine lucruri asupra ta. (detaliez mai incolo)

4 comentarii:

Alex spunea...

Superb! Chiar asa de curata iese apa din filtrul ala? Tu nu publici comentariile? :)

Micul Mester spunea...

acu sti cum ii, un raspuns intarziat = un raspuns cugetat, ...
da, sa sti ca-i curata apa, cu mici exceptii cand ploua torential si mai spala versantii, dar in cea mai mare parte a anului, ... e apa curata de izvor.

Unknown spunea...

Cum ai facut filtrul ala?

Micul Mester spunea...

La-s ca-ti arat.