marți, 12 ianuarie 2010

cand o lingura, cand o cana, ...


Nu incerca sa gasesti suprafete perfect netede, la obiectele cioplite manual. Nici nu-i normal sa fie . Nu incerc sa elimin absolut toate imperfectiunile. Nu uita ca micile imperfectiuni contribuie la unicitatea obiectului.
Daca-i nod, sa se vada ca ii, ...
Uneori las coaja pe manerul lingurilor, ca sa aiba cat mai multe elemente lingura, sa fie cat mai reprezentativa , sa exprime in mod clar esenta lemnului.
Alte ori las capatul manerului nefinisat.
Alta data las cate-o fisura in capatul manerului sau gauri de carii, ... ca sa simta omul ca-i lemn din padure, nu plastic sau lemn de gater. Bineteles nu la multe modele procedez astfel, deoarece multi n-ar intelege ce caura crapatura aia acolo, ...
Una peste alta, sa mergi in natura si sa bei apa sau ceaiul sau ce bei, cu canuta ta din lemn, e ceva diferit.
Sa prinzi un apus de soare pe o creasa de munte,vantul abia sa adie.Sti ca urmeaza sa cobori la lumina lanternei (frontale) , dar iti aloci timp sa savurezi clipele unice. Scoti din rucsac cutiuta sau borcanelul cu gem si biscuitii. Poate ai timp sau chef sa-ti faci si un ceai. Eu obisnuiesc sa-mi astern totul pe o mica fata de masa, ...
Sa manaci cu lingura ta din lemn, si sa bei ceaiul din cana de lemn, sa vezi cum apune soarele peste munte, ce vrei mai mult ?




6 comentarii:

Cătălin Sorescu spunea...

Salut!
Foarte faine realizarile tale! Impartasesc si eu cam aceleasi pasiuni, poate doar in alte proportii!

http://csorescu.wordpress.com/2009/10/06/lingura-cioplita/

Micul Mester spunea...

Bine faci, nu te oprii.
Poate o odata vi la padure sa facem o lingura la aer curat.
Poate reusim, daca oamenii vor sa vina,sa facem o intalnire in care sa mesterim, ... undeva intr-un mediu potrivit.

Cătălin Sorescu spunea...

Poate o punem de o intalnire de mesterit la padure cand se face mai cald afara...
Am vazut ca si Cristi (cristim-kuksacup.blogspot.com) e din zona. Poate mai stii si altii..

Micul Mester spunea...

da, e de aici, iesim deseori in padure, dupa lemn, la catarat, la ture, ...
de ce nu, organizam o data o treaba, sigur

Unknown spunea...

salut, de cand am dat de blogu tau m-am molipsit de cioplit, super blog, imi place, totusi am niste intrebari poate ma scoti din incurcatura, am facut o lingura cred ca lemnu e carpen,(nu ma prea pricep, dar incep sa invat) a iesit mult peste asteptari dar din exces de zel cand am terminat-o am puso la fiert vreo 10 min, am scos lingura din apa calda ,(cerd ca aici am gresit) pina a doua zi a crapat putin(lemnu nu era inca vede cand l-am cules, nu eu am taiat pomu, era gata taiat) de fapt intrebarea mea e daca tratezi lemnu pt linguri intrun fel sau altu, si cum anume sa nu crape dupa ce te muncesti atit. mersi mult.

Micul Mester spunea...

Pai in prima faza alegi lemnul bun, sa nu fie verde. Apoi nu-l ferbi, ca n-ai de ce.
Termini de cioplit, apoi olasi sa se zvante vreo 3 zile (daca lemnul nu-i complet uscat) si abia dupaia sa-l smigluiesti. La sfarsit o dai cu ulei alimentar (eu folosesc de masline) si gata.